Trumpovi se nelíbí, že přišel o knoflík pod displejem. Na Twitteru radí Applu, jak má dělat telefony

Amerika zase jednou hraje populární hru „prezident tweetuje, občané hádají, o co jde“. Trump na Twitteru vzkázal šéfovi Applu, že tlačítko bylo na iPhonu MNOHEM lepší než gesta. Cook nezareagoval.

Americký prezident pravděpodobně vyměnil svůj telefon za nový model a nelíbí se mu nový způsob ovládání. To je zcela normální lidská reakce, měnit roky zaběhnuté zvyky bolí každého z nás. Není jasné, jaký model Trump používal dříve. Poslední model s home buttonem je iPhone 8 z roku 2017, ale to už šlo o senzor, poslední iPhone se skutečným mechanickým tlačítkem je iPhone SE z jara 2016. Teď Trump pravděpodobně od bezpečnostních složek dostal některou z variant iPhonu 11.

Trump a Cook mají bohatou historii. Cook často radil Trumpovi s technologickými otázkami, byl členem Trumpova poradního sboru „pro pracovní místa ve zpracovatelském průmyslu“ a účastní se rozhovorů spojených s probíhající obchodní válkou mezi USA a Čínou. Trump pro změnu proslul tím, jak Tima Cooka oslovil Tim Apple. Cook situaci nekomentoval, ale dočasně si na twitteru změnil příjmení na emoji s nakousnutým jablkem:

Diskuze (36) Další článek: Další do sbírky. Po Fossilu Google kupuje také Fitbit. Co to znamená pro nositelnou elektroniku?

Témata článku: , , , , , Amerika, Displej, Tlačítko, ? Displej, Pikaču, Telefon, Trumpova, Model, Donald Trump, Pracovní místa, Tim Apple, Knoflík, DEL, Jak, Tweetuj