Turisté pěší i na kolech, zpozorněte. PhoneMaps nabízí nejširší síť tras, vše zdarma a offline

Vývojáři aplikace PhoneMaps (zdarma pro Android a iOS) vydali aktualizaci, která se zaměřuje na nové datové modely pro routing určený pro pěší turistiku a cyklistiku. Data obsahují kompletní síť komunikací včetně pěších turistických a cykloturistických tras. Díky tomu appka nabídne ideální výsledek s preferencemi pro danou aktivitu.

Turistické a cykloturistické mapy s kompletní sítí značených tras celé Evropy a dalších turisticky zajímavých oblastí světa jsou plně zoomovatelné až do měřítka 1 : 5 000. V aplikaci lze naplánovat výlet nebo dovolenou, ale i nahrávat si své trasy a sdílet je s přáteli. Konkurenční aplikace se zaměřují pouze na jeden stát a zahraničí obvykle pokrývají mapami OpenStreetMap, které neobsahují většinu značených tras. PhoneMaps nabízí mapy z nejrozsáhlejšího území na trhu.

Mezi další novinky patří snazší čitelnost mapy, kdy byl změněn její znakový klíč. Mapa je také snáz čitelná při rozdílných světelných venkovních podmínkách i při různém počasí. Velkou změnou prošla turistická data v Německu, která byla nově aktualizována a k jednotlivým značeným trasám byly přidány speciální grafické turistické symboly. Kromě speciálních map pro pěší a cyklo turistiku, lyžování a motoristy obsahuje aplikace i nový styl mapy pro horská kola, tzv. MTB mapu. Na ní najdete doporučené trasy rozlišené podle náročnosti, stejně jako u sjezdového lyžování, pomocí modré, červené a černé barvy, ale i stále se rozšiřující síť singletracků.

Diskuze (18) Další článek: VYZKOUŠENO: Gadgety od Instaxu jsou výrobní linka na záznam zážitků

Témata článku: , , , , Turista, Evropa, Na kole, Horské kolo, Žďár, Mapa, Aplikace, Německo, Síť,