Tuto skládačku u nás nekoupíte. Huawei Mate X2 se ohýbá „na správnou stranu“

Huawei byl mezi prvními výrobci, kteří experimentovali s ohebnou konstrukcí smartphonů. Pro své pilotní řešení, model Mate X a posléze odladěnější verzi Mate Xs, zvolil hybridní typ zařízení na pomezí mezi smartphonem a tabletem. Netradiční byl způsob ohýbání displeje, který zůstával celou dobu na vnější straně.

To s sebou přinášelo výhody i nevýhody – například nedocházelo k tak velkému namáhání panelu v oblasti kloubu a telefonu stačil jediný displej. Na druhou stranu celá plocha displeje byla prakticky nechráněná a tudíž v mnohem větší míře vystavená riziku poškrábání nebo jinému typu poškození.

Pouze čínská záležitost

Nástupnický model Huawei Mate X2 proto přichází s tradičnějším řešením – displejem ohebným dovnitř. Kvůli tomu musel být osazen sekundární neohebný panel na vnější straně. Tato konstrukce je ale pro dlouhodobější použití mnohem praktičtější. Huawei si dal záležet na kvalitním a precizním zpracování, vylepšena byla i konstrukce kloubu nazývaného Falcon Wing.

Ukázkové fotografie z Huawei Mate X2:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výbava je opět špičková, v čele se silným procesorem Kirin 9000 5G a perfektním čtyřnásobným zadním fotoaparátem Leica. Chybělo by nám pouze bezdrátové dobíjení, které například konkurenční Samsung Galaxy Z Fold2 se stejným typem konstrukce dokáže nabídnout, a samozřejmě služby Google. Právě kvůli zákazu jejich používání se Huawei rozhodl svůj hybrid Mate X2 uvést tentokrát pouze v domovské Číně, kde americké sankce nepředstavují pro uživatele prakticky žádné omezení.

Huawei Mate X2
rozměry a hmotnost: 162 × 146 × 8,2 mm, 295 g
displej: 8,0", kapacitní OLED, 2 480 × 2 200, 414 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 8 GB, baterie: 4 500 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 9000 (8× Cortex-A77, 3 GHz, 5nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 50MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
70 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (17) Další článek: Na mobilu začnete, na PC dočtete. Prohlížeč Edge bude sdílet karty mezi Windows a Androidem

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei Mate X2, Kloub, Falcon Wing, Skládačka, Konstrukce, Displej, Vnější strana