Týden mobilně 42: mini-iPad nebo maxi-iPhone?

V redakci se objevilo záhadné zařízení, velikostí někde mezi iPhonem a iPadem. Radost z událostí uplnulého týdne asi nemá výrobce BlackBerry.

Přerostlý iPhone nebo scvrklý iPad? Ani jedno, ani druhé. Bezejmenný minitablet s Androidem nemá s produkty Applu nic společného, přesto nese nohama vzhůru obrácený applovský konektor. Na jablečné logo už si ale v čínské manufaktuře netroufli. Pro pobavení jsme jej ale vzali na natáčení.

Kanadský výrobce RIM asi tolik radosti v uplynulém týdnu neměl. Sotva slavnostně odhalil svůj nový komunikátor BlackBerry Torch a prezentoval na něm další verzi systému BlackBerry 6, Spojené arabské emiráty vydaly zákaz používání všech ostružinových zařízení. Zdá se, že podobné nařízení budou následovat i jiné země a také Evropská komise. Ve všech případech jde o ten samý důvod. Bezpečnost.

Operátoři nám udělali tentokrát radost. T-Mobile konečně připravuje nové tarify pro mobilní surfování, které konečně zahrnou kompletní datový provoz a ne jen některé vybrané protokoly, v nichž neměl ani sám operátor úplně jasno. Vodafone zase potěšil nabídkou doživotního neomezeného volání do vlastní sítě a navíc si udělal z úřadem nařízené omluvy T-Mobilu reklamu spíš sám sobě. Kdo umí, ten umí.

  • 00:46 – kauza BlackBerry
  • 06:18 – T-Mobile chystá nové předplacenky a datové tarify
  • 09:58 – speciální nabídky Vodafone a U:fona, kuriózní omluva
  • 12:53 – záhadný minitablet s Androidem
  • 15:02 – telefonující navigace, závěr

O čem byla řeč:

Diskuze (32) Další článek: Známe českou cenu tabletu Dell Streak

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, T Mobil, Mini +, Min, T - Mobil, Spojené arabské emiráty, Mini, Mobil, Týden, MOBI