Týden mobilně 430: USA proti Číně, pokroky v Qi nabíjení a potichu uvedená top Xperia

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 1

Názory k článku

avatar
24. 04. 2018 14:21

Obávám se, že dopady embarga na čínské výrobce bude mít daleko větší dopad, než jak jste ve videu zkoušeli domýšlet.
ZTE telefony se na našem trhu, ale i na celém Evropském trhu, úplně běžně prodávají. A další modely se měly prodávat a dost pravděpodobně byly před uvedením. Třeba jako brandované telefony mobilních operátorů. Pro které to sypou přesně výrobci, jako je TCL, ZTE anebo Huawei.A pokud třeba u ZTE nebudou moci být komponenty dodávané americkými firmami, tak je to dost zásadní problém a prodávat se nebudou.
Představa, že si to celé ušijí sami je taky dost liché. Dneska se to staví z mnoha globálních modulů a tipuji, že by to byl problém i pro Huawei, přestože ten si pro některé modely své procesory navrhuje a vyrábí.Už jen absence plnohodnotného Androidu, s funkcemi Google Pay, Play Store, ... stane se z toho neprodejné zboží na západních trzích.Nemluvě o tom, že operátoři asi takové telefony nebudou chtít nakupovat už jen kvůli tomu, že by se sami mohli dostat na saknčí seznam některých západních vlád. I kdyby to bylo jen teoretické riziko.Btw, ad RCS .. šíříte bludy. Respektive dojmy a pocity. A ne fakta. Čímž akorát matete veřejnost, která si třeba může myslet, že když něco říkáte, máte to ověřené. Což je docela smutny.
Tak si o tom alespoň nejdřív něco přečtěte, nebo prozřete a zjistíte, že to na našem trhu už pár let provozuje třeba Vodafone pod názvem Message+. Zatím v samostatné aplikaci, ale do budoucna to asi bude nativní součástí Androudu. Minimálně Androidu One.
Už dneska si to můžete vyzkoušet a zjistit, jestli se za to platí něco navíc (což by bylo na hlavu postavené, když WhatsApp, FB Messenger, iMessage, WeChat, .. jsou zadarmo). Anebo jestli vám to bude fungovat, když nebudete mít funkční internetový APN. A tudíž, zda se to započítává do datového balíčku. Logicky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor