Týden mobilně 82: čínská invaze

ZTE a Huawei vstupují na český trh s několika novinkami. V dnešním čínském speciálu se však najde prostor i pro Google a Microsoft.

Na Česko brzy zaútočí invaze čínských značek. O vstupu Huawei jsme mluvili minule, nyní víme, že se s českým zastoupením přidají krajané pod značkou ZTE. Dohromady předvedou hned několik zajímavých telefonů, nás samozřejmě nejvíc zaujaly ty chytré s Androidem. Proto vám v dnešním díle letmo ukážeme ZTE Blade, Huawei Ideos X5 a Huawei U8500.

Nesmíme zapomenout na tiskovou konferenci Microsoftu. Zrekapitulujeme poslední inovace mobilního systému Windows Phone 7, které shrnuje název ovoce Mango. Google nastínil konkrétnější plány s technologií NFC, kterou už podporuje aktuální verze mobilního Androidu 2.3 Gingerbread. Služba se bude jmenovat Google Wallet.

Filip si koupil nový telefon. Divili byste se, ale taková událost je u nás v redakci, kde se nám střídá v rukou jeden testovací mobil za druhým, docela exotika. S tím, do jakého mobilu Filip investoval, dnes začneme.

  • 00:01 – Úvod a Filipovo retro
  • 03:00 – Novinky od ZTE a Huawei
  • 14:48 – Windows Phone 7 Mango: shrnutí novinek
  • 22:00 – Google Wallet: placení mobilem přes NFC se rozbíhá
Diskuze (69) Další článek: RIM vzdává konkurenční boj, soustředí se jen na firmy

Témata článku: , , Huawei Ideos X5, Huawei U8500, ZTE Blade, Invaze, Cin, MOBI, Týden, T Mobil, Google Wallet, T - Mobil, Mobil, Mobilní android