Týden mobilně: Vybrali jsme největší hity z Apple WWDC a ukážeme vám nový iPad OS

V Číně mají tzv. superaplikace. To je aplikace, ve které se instalují další aplikace. V čínském případě je typickým příkladem WeChat, který začal jako messenger, ale dnes s ním lidí platí, řeší v něm komunikaci s firmami i úřady, přebral funkci sociální sítě atd. Zkouší Apple to samé s FaceTime, kam bude také možné instalovat aplikace?

Hodně se těšíme, až Apple Wallet pohltí osobní doklady. Prvně to půjde na podzim a jen ve vybraných státech USA, ale nějak se začít musí. Třeba to nebude trvat tak dlouho a jednou se dočkáme i u nás.“

Pár novinek mají i Apple Mapy a my si zaspekulujeme, že v tomto případě by se Česko mohlo dočkat dříve, než později. Krásná věc je Universal controll, ovládání vícero zařízení jednou myší a klávesnicí. Prozradíme vám, jak to má Apple vyřešené po technické stránce.

Líbí se nám Trendy v Apple Watch a hodně se těšíme, co T-Mobile představí v pondělí. Jedno je jasné, Česko se po tech dočká LTE verze Apple Watch.

Čeho jsme se nedočkali? MacOS aplikací pro iPad OS a hardwaru. Na vývojářské konferenci to není až tak nezvyklé, ale procesory M1X, nebo dokonce M2 byly častými předměty spekulací. Apple si je nechal na příště, aspoň se máme na co těšit.

Diskuze (5) Další článek: Facebook připravuje chytré hodinky s odnímatelným displejem a dvěma foťáky

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Největší hit, Apple Wallet, Apple mapa, Universal Control, Úkaz, MacOS, IPad OS, Hit, T Mobil, Apple WWDC, Česká republika, Aplikace, Universal,