U:fon spolupracuje s O2, nabídne pevný ADSL internet

Do nabídky nejmladšího operátora nově přibude pevný internet přes ADSL. U:fon jej nabídne samostatně i ve zvýhodněném balíčku s 3G připojením.

Od 14. února rozšíří U:fon nabídku svých datových tarifů. Jeho stávající nabídku mobilního internetu na kredit či na paušál doplní nabídka pevného ADSL připojení s rychlostí 8 Mb/s. Na poskytování této služby se náš čtvrtý operátor dohodl s Telefónicou O2. U:fon svůj pevný internet zařadí do samostatného tarifu a také do kombinovaného balíčku se svými dalšími službami. Zároveň dává možnost zkrátit závazek k odebírání poskytovaných služeb na 12 měsíců.

Internet komplet

Balíček Internet komplet nabídne U:fon za paušál 790 Kč měsíčně. Služba obsahuje pevný ADSL internet s rychlostí stahování 8 Mb/s (bez omezení FUP) a 3G mobilní internet v jednom balíčku. ADSL umožňuje rychlé a neomezené domácí připojení pro práci, stahování velkých souborů, hudby a filmů, sledování videozpravodajství, online televize, hry atd. 3G mobilní internet zase umožní zůstat online i na chatě, chalupě nebo na cestách po ČR. Rychlost 3G připojení se pohybuje v intervalu 400–700 kb/s po celé ČR, FUP je 8 GB na měsíc. 

Internet na doma 

ADSL bude u U:fona v prodeji i samostatně, a to v rámci tarifu Internet na doma za 590 Kč. I zde platí rychlost stahování 8 Mb/s a neomezený limit dat za měsíc. K oběma tarifům U:fon nabízí ADSL modem ZyXEL, který kombinuje výhody pevného a bezdrátového připojení. Umožňuje připojit počítače jak kabelem přes síťové rozhraní (ethernet), tak přes bezdrátovou technologii Wi-Fi.

K rozhodnutí nabízet i pevné připojení přivedla operátora měnící se struktura jeho zákazníků: "Zatímco dříve si náš mobilní internet lidé pořizovali až v 75 % případů jako své jediné připojení a chovali se víceméně staticky, dnes už ho více než 50 % nových zákazníků využívá na více místech, například střídavě doma a na chatě nebo při cestování. Na druhou stranu jsme ale nechtěli přicházet o zákazníky s potřebou internetu na doma. Naprosto ideální kombinací je pak kompletní řešení na doma i na cesty za jednu cenu neboli balíček Internet KOMPLET. Již před Vánoci jsme ho začali v pilotním provozu nabízet našim stávajícím zákazníkům, a odezva byla velmi dobrá,“ říká Jana Studničková, marketingová a obchodní ředitelka MobilKomu.

Nově závazek zkrácený na 12 měsíců

Všichni zákazníci U:fona, kteří již mají některý z tarifů 3G mobilního internetu, mohou na kombinovanou službu Internet KOMPLET kdykoli přejít. Od 14. února si navíc zákazníci mohou u všech služeb zvolit nižší dotaci na přístroje a kratší závazek (12 měsíců oproti dosavadním 24 měsícům). Delší závazky s vyšší dotací i varianta zcela bez dotace a bez závazku v nabídce zůstávají.

Diskuze (39) Další článek: Jako James Bond: Samsung Wave rozbíjí sklo na dálku (video)

Témata článku: , , , , Fon, Mobilkomu, Ads, Zyxel, F +, Domácí připojení