Ukázali jste iPhone. Známe nejpoužívanější aplikace

Zveřejňujeme výsledky průzkumu mezi uživateli iPhonů. Víme, jaké jsou vaše nejpoužívanější aplikace.

Podrobnosti k průzkumu najdete ve starším článku na MobilManii, zde proto jen stručně. Vyšli jsme z předpokladu, že na první obrazovce iPhonu lidé mívají aplikace, které nejčastěji používají. Požádali jsme vás, abyste nám svoji první obrazovku poslali, aplikace jsme spočítali a zjistili, které jsou nejoblíbenější.

K čemu je to celé dobré? Pro inspiraci. Pro iPhone je k dispozici tolik aplikací, že se v nich jednotlivec už vůbec nemůže vyznat. Z vlastní zkušenosti víme, že nejcennější je doporučení někoho známého, a my vám teď takových známých nabízíme přes tři sta.

Celkem jsme získali 348 obrázků, všechny i se jménem můžete prohlédnout ve veřejné galerii Google Picasa. Do statistického srovnání se pak dostalo 328 displejů. Mezi vyloučenými byly nejčastěji iPhony s příliš upraveným vzhledem, z něhož se nedaly aplikace poznat.

Klepněte pro větší obrázek
Část z více než dvou set různých obrázků z iPhonů - veřejná galerie na Google Picasa

Nyní už obrázky neposílejte, průzkum jsme ukončili.

Originální i neoriginální: 414 aplikací z obrázků

Jak dopadly originální aplikace Applu, které jsou přímo předinstalované v iphonu? Do tabulky jsme je seřadili podle výskytu jejich ikon na prvním displeji. Poslední sloupec udává, kolik procent uživatelů z průzkumu má danou aplikaci hned na první ploše.

02.png

Teď to nejdůležitější: aplikace koupené nebo stáhnuté z AppStoru. V prvním článku jsme jich ukázali jen část, tentokrát bude přehled kompletní. V tabulce najdete osmdesát osm aplikací, které používá nejméně procento všech zúčastněných – v tomto počtu to vychází na čtyři osoby.

Klepněte pro větší obrázek

Ostatní aplikace – dohromady jich bylo 414 – ukážeme v tomto zhuštěném přehledu:

Tři výskyty (29 aplikací): Bills, Convertbot, Eng<->Cze, Eng-Cze, Free RSS, fring, Gas Cubby, Genius, GPS, check.in, iFiles, iRealSMS, iSlovnik, iSvatek, iTranslate, Momento, Night Stand, Notebook, NoteMaster, SimplyTweet, Slovnik, SMS zdarma, Speed Test, Taplist, TweetDeck, VLC, Weather HD, Wikiamo, Wikipanion

Dva výskyty (52 aplikací): 2010 App, Air Video, AnalyticsPro, AppBox Pro, ATM Slovakia, Battery, Calc, Carcassonne, Convert, Currencies, Currency, Dictionary, eBuddy, Engadget, EpicWin, eWallet, FlightControl, Fruit Ninja, GeeTasksLite, Girlfriend, Groups, HandyLex CZ, iGo, iMovie, JotNot Pro, Keeper, Kina, LED Light, LinkedIn, Money, Nike + iPod, Nike+ GPS, Nubi Do, OPlayer, Pandora, PLAY.CZ, Pocket Weather #1, PocketMoney, PS Express, QuickLock, ReaddleDocs, Skyfire, SlovoEd, Spb Wallet, Star Walk, Stickies, Tapatalk, Textfree, Tomorrow, Touch LCD, Tweetings, TwitBird Pre, 

Jeden výskyt (245 aplikací): 12.0 Mega Camera, 7.0 MPX, Adobe Ideas, AIM, Air Sharing, Alarm Clock, Analytics, Angry Birds, Anki, Antik iTV, AppAdvice, AppGmail, AppMiner, AppShopper, Archetype, Armory, AroundMe, Articles, Atomium, Audible, Aukro.cz, Authenticator, AutoStitch, Awake, Awaken, Badoo, Bankomaty, BatteryStatus, BBTimeTable Free, Beer Counter, Best Camera, Bible Study, Birthday Light, BlogPress, Boxee, BubbletsTilt, BUZZ Player, Calc Tap, Car Minder, CashTrails, Cloudette, CNN INTL, Consume, Conve...FREE, Convert Units, CoPilot, Cube Runner, Cut the Rope, Cyclemeter, Cycorder, Daily Mug, Dashboard, Decibel, Dilbert, DocsToGo, DoodleJump, Drivers Log, EasyWakeup, eBay, eBuddy Pro, Ego, eTodo, Farm Break, FarmVille, Feeds, Firetask, FlickTunes, FlightRadar24, FoodSpotting, Friend, Game D Story, GeeTasksPro, Geo Weather, GOF 2, Goodreads, Google Earth, gPhoto, Grindr, GuitarToolkit, GymCoal, Hantec, HBO, HN reader, Holy Bible, HomeBudget, HootSuite, HootSuiteLite, Howl, Cha-Ching, Chess, iCamcorder, iCarRadio, iCurrencyLT, iFitness, iFortuna.cz, iGmail, iHappyDays, iMExchange, iMHD, iMobsters, Insight, iSaidWhat?!, iScrob, iTeleport, iTrip, iVocabulary, iXpenselt, Just Light, KdyKdeKam, Last.fm, Layar, LED Torch, LiveSketch, Luxylight, M. Balance, Mailroom, Mashable, MC2 BP, MemStatus, MiniList, Mobile Maps, Mobile Mouse, MoneyDnes, Moodagent, Motomail, Muscle Gain, MusicID, MX Mayhem, MxTube, myExpenses, MyKeePass, MyPhone+, MySpace, Navigator, NetNewsWire, NewsRack, Newsweek, Night Clock, Nimbuzz, Notified, Occasions, ÓČKO TV, Office2 Plus, OnTheRoad, OpenMaps, Operations, Orba, ORBITAL, Osfoora, Osmos, Outside, Owner Info, Palringo, PCalc Lite, PDFReader, PES2011, Pets LIVE, Pinball HD, PingChat, PingChat!, Pinhole Cam, Pizza Mizza, Planets, Podcaster, Polarize, Pomodoro, Promodoro, Pulse News, PvZ, Qik Video, QR čtečka, Radio, Reader, Reckless Racing, Recorder, RedLaser, RemoteX, RjDj, Road Trip, RssRunner, Runmeter, Secret Server, Shopper, ShoveBox, SimpleLED, SketchBook, Sketches, SMS, Smurfs, Social City, Softphone, Sol Free, Solitaire, Solitaire City, SpendingLite, SplashID, StopWatch, Strategery, Sudoku, Sygic Aura, SymCalc, System, Tap Tap, TapCal, TaskTask, Tatra banka, Terminal, Tests, Thermometer, Time Tables, To Do, Today!, Todo+Cal, TouchCalc, TouchTodo, Trailhead, Translator, Traps Europe, Treehouse, Trip Cubby, Trippy Replay, True Weight, TrueHDR, tudyNe, Tumblr, TuneIn Radio, TWC, TwitBird, Twiterrific, Twittelator, Úkoly/Tasks, Units, VideoCamera, VNC, VoCal, Wapedia CS, WiFiFoFum, WifiTrak, WinterBoard, Wolfram, WordBook, Y! Finance, Yandex.Maps, Z1TV živě, Zenbe Lists

Další drobky, které jsme objevili

Apple od čtvrté verze firmwaru dovolí skládat aplikace do sdružených nabídek. Z malých ikonek nelze jednoznačně poznat, jaké aplikace se v menu nacházejí, proto jsme alespoň odhadli charakter menu. Nejvíc bylo sice neidentifikovatelných nabídek „Ostatní“, ale zbylé řádky mohou posloužit k inspiraci.

03.png

Jak jsou aplikace rozmístěné na jednotlivých místech matice? Představte si, že na následujícím obrázku je vidět iPhone a mřížka ikon na prvním displeji. U každého okénka najdete tři nejpravděpodobnější aplikace. Hlavní pruh, který se opakuje na všech stránkách, je nejdůležitější, proto u něj ukazujeme pět aplikací.

Klepněte pro větší obrázek

V hlavním pruhu jste mimochodem velmi konzervativní. Zůstávají v něm především originální aplikace, které do něj připravil přímo Apple: tedy Telefon (92 %), Mail (68 %), Safari (70 %) a iPod (56 %). Ve větší míře se do hlavního pruhu dostala jen ikona Zprávy (44 %), další aplikace v pořadí už mají podíl jen v řádu procent.

Když už jsme měli před sebou tolik iPhonů, spočítali jsme, na kolika stránkách mají lidé rozmístěné své aplikace. Najčastější jsou tři nebo čtyři stránky, v tabulce vidíte kompletní výsledky.

04.png

Víme také, že 79 % uživatelů používá tmavé pozadí a 21 % světlé. Ze 42 % je na pozadí displeje textura, z 30 % obrázek a s 28 % barva. Za ni mohou zejména starší verze firmwaru, kde nebylo možné pozadí měnit.

Mise splněna

Děkujeme všem, kteří se se svým iPhone zúčastnili našeho průzkumu. V žebříčcích se objevily aplikace, které jsme sami dobře neznali a netušili, že je používá tolik lidí. Prozkoumali jsme je a některé už od té doby jsou v našich iPhonech. To byl přesně cíl: doporučit ostatním, co je dobré.

Tip: Nepřehlédněte samostatný článek, ve kterém podrobněji představujeme nejčastěji používané neoriginální aplikace.

Diskuze (68) Další článek: Co umí nejpoužívanější aplikace pro iPhone

Témata článku: , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Úkaz, Pomodoro, CUBB, Óčko, Badoo, CoPilot, Veřejná galerie, Sudoku, Tatra banka, VNC, ITranslate, Tapa, Tap Tap, Nejpoužívanější aplikace, Aplikace, Keeper, Goodreads, Pizza, Bible, Nejdůležitější aplikace,