Ukážete mi na Psionu kudy se jde k Big Benu?

Firma Palmtop Software vytvořila mapu Londýna ve verzi pro handheldy Psion s operačním systémem EPOC. Podporuje rovněž GPS systém (samozřejmě jen tam, kde lze připojit).
Firma Palmtop Software vytvořila mapu Londýna ve verzi pro handheldy Psion s operačním systémem EPOC. Podporuje rovněž GPS systém (samozřejmě jen tam, kde lze připojit).

Firma Palmtop Software vytvořila mapu Londýna ve verzi pro handheldy Psion s operačním systémem EPOC. Podporuje rovněž GPS systém (samozřejmě jen tam, kde lze připojit) Palmtop GPS. Program je vzhledem k jiným programům této platformy náročný na paměť. Jádro Londýna sice postačí 937 KB, ale velký Londýn si ukousne 4.619 KB paměti. Takovou „ztrátu paměti“ je třeba řádně ošetřit.

Příznivce českých lokalizací asi nepotěším. Mapa existuje v anglické, německé nebo holandské. Na druhou stranu aspoň je jazykový dojem z návštěvy Londýna plnější (tedy v případě anglické verze). Místní obyvatelstvo se přece jen snadněji zorientuje v anglické než v české verzi programu (to když vám budou ukazovat cestu).

Mapa Londýna - Psion Series 5

Mapu lze spustit na celé plejádě počítačů typu handheld výrobky firmy Psion počínaje (Revo, Revo Plus, Series 5 a 5mx, Series 7, netBook) přes Diamond Mako a Ericsson MC218 až po Osaris nebo Geofox One.

Program bohužel není freeware, takže je nutné zaplatit 16,99 USD.

Mapa Londýna - Psion netBook

Živě komentuje: Mapy a slovníky jsou velmi častými programy, instalovanými na počítače typu handheld. Obojí je výhodné při cestování do zahraničí nejen pro svou hmotnost (kolik váží 1 MB dat?) a přístupovou rychlost. Hmotnost se vyplatí při cestování letadlem, kde není radno mít objemná a těžká zavazadla. Slovníky i mapy jsou synonymy pro těžké knihy, což se ve formě programu samozřejmě stírá.

Když jsem již zmínil megabajty, tak právě slovníky a mapy jimi překypují. Přídavné CompactFlash paměti jsou skoro povinnou výbavou. Naštěstí jejich kapacita jde do stovek MB, takže těch slovníků a map se tam vejde požehnaně.

Váš názor Další článek: Oskar opět zlevnil mobily

Témata článku: , , , Úkaz