Unikátní mobilní hračky od Samsungu. Některé předběhly dobu a stejně rychle upadly do zapomnění

  • Mít unikátní mobilní příslušenství nestačí...
  • ... pro jeho uvedení na trh je třeba správné načasování
  • Toto je šest projektů od Samsungu, které neměly správný „timing“

Samsung ve své dlouhé mobilní historii přinesl na trh spoustu netradičních produktů. V tomto článku si ukážeme zajímavé příslušenství, které v mnohém předběhlo dobu, ovšem, protože nebylo na trhu „v ten pravý čas“, ve finále se minulo účinkem.

Podobně jako třeba Samsung u smartphonů nedotáhl do konce telefony s projektory (Galaxy Beam) či zajímavé smartphony s otočenými fotoaparáty (Galaxy A80), můžeme analogii vidět i na hřbitově kdysi zajímavého mobilního příslušenství. Vybíráme šest doplňků k mobilu, které by i v dnešní době mohly uživatele stále zaujmout, leč na trhu se po nich dávno slehla zem.

Gear 360 – nedoceněná 360° kamerka

Samsung uvedl na trh kamerku Gear 360 již v roce 2016, nám však v mysli utkvěla spíše vylepšená verze Gear 360 (2017), která se na trh dostala o rok později. Ve své době se jednalo o unikátní mobilní příslušenství - o 4K prostorovou kamerku, kterou jste si mohli díky kompaktním rozměrům brát všude s sebou. Fotit jste mohli „ručně“ tlačítkem s rukou nad hlavou, popř. šlo kamerku namontovat do stativu.

Díky kruhu stál Gear 360 s drobnými problémy i na na rovném povrchu a díky tvarovaným plastům se dobře držel v dlani. Na těle byly umístěny dva 8,4Mpx foťáky (F2.2), z nichž se „sešíval“ prostorový obraz. Samsung měl pro kamerku připravenou samostatnou párovací aplikaci, navíc jste mohli přes Gear 360 živě streamovat na YouTube a Facebook. Samsung ke kamerce nabízel i software pro stříhání a editaci videí, takže jsme měli po ruce komplexní „balíček“. Fotky a videa jste si navíc mohli prohlížet v brýlích Gear VR...

Představení možností kamerky Samsung Gear 360:

Gear 360 bych snad ještě někde v šuplíku našel, ale ukazuje se, že, ač se jednalo o zajímavý produkt, který by se dal využít ještě dnes, svou existencí předběhl dobu. Samsung tak od roku 2017 žádného dalšího nástupce už nepředstavil, a to je možná trochu škoda.

Diskuze (5) Další článek: Pořád stejné problémy. Ukazuje se, že telefony s nejvýkonnějším procesorem od Qualcommu trpí přehříváním

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Samsun, Zapomnění, Gear s, Část zad, Česká republika,