Unikl Samsungu na videu Galaxy S6, nebo jde o shodu náhod?

Na konci loňského roku se na internetu objevily údajné fotografie Samsungu Galaxy S6. Ty pocházely z Íránského blogu Toranji a ukazovaly vedle sebe nejprve Galaxy S4, Galaxy S5 a poté model, který byl označen jako Galaxy S6. Další fotografie pak měla ukazovat hned tři dostupné barevné varianty Galaxy S6, byť na každé z nich byl vyobrazen úplně identický obsah. Pokud by se jednalo o tři různé barevné varianty ve skutečnosti, zřejmě byste nečekali, že budou všechny stejně vybité, se stejnými notifikacemi, varováním a informací o pořízení screenshotu ve stejném čase.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nekvalitní otografie, na kterých je údajná Galaxy S6 nejprve vedle Galaxy S4 a Galaxy S5, a poté je zde zobrazena samostatně ve třech barevných variantách

Zatímco fotografie nemusely vypadat reálně, Samsung přispěl svou trochou do mlýna videem, které se týká aplikace MyKnox. Na Youtube kanálu oficiálního blogu Samsungu se objevilo video, které popisuje jak na smartphone řady Galaxy nainstalovat osobní řežím KNOX, a jak následně postupovat při jeho aktivaci. Telefon zobrazený na videu je ale téměř stejný, jako vyobrazení na dřívějších fotografiích. Snad jen domovské tlačítko je více hranaté, než na fotkách, jinak se ale zdá, že se jedná o tentýž model.

Těžko ale uvěřit, že by Samsung až tak zanedbal vlastní bezpečnostní mechanismy a sám odhalil s několikaměsíčním předstihem design Galaxy S6 ve svém vlastním videu. Navíc, podle dostupných zpráv má být Galaxy S6 postaven hardwarově i softwarově úplně od nuly, výše uvedené však nahrává tomu, že telefon víceméně podobá Galaxy S6, má jen větší zaoblení v rozích, menší rámečky okolo displeje a kovové hrany a záda. Následující dny ukáží, zdali jsme na správné stopě nebo ve slepé uličce. Pokud Samsung zmiňované video z YouTube stáhne, bude to známka toho, že se něco dostalo ven dříve, než by mělo. V opačném případě to bude zřejmě souhra náhod nebo ukázka „generického“ zařízení Galaxy, které nakonec nebude mít s S6 žádnou spojitost.

Zdroj: Phonearena

Diskuze (25) Další článek: Google, Apple a Microsoft v mobilních app storech

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Írán, GAL, Galaxy s, Naho, Několikaměsíční předstih, Samsun,