Update na One UI 3.1 dostane bezdrátový DeX i na starší modely řady Galaxy

Spolu s aktuální vlnou aktualizací vybraných Samsungů na nadstavbu One UI 3.1, se na starší topmodely jihokorejského výrobce dostává zajímavá funkce. Jedná se o bezdrátový režim DeX, který vám dokáže zrcadlit desktopovou podobu prostředí telefonu s aplikacemi a soubory do aplikace běžící na Windows 10. Nemusíte navíc hledat žádné kabely, vystačíte si pouze se stabilní Wi-Fi sítí, ke které je připojen počítač i telefon.

Aplikaci Samsung DeX pro PC můžete stáhnout na webu Samsungu, a to pro Windows 7, Windows 10 a také pro Mac. Následně u aktualizovaných telefonů zvolte zástupce DeX v horní výsuvné liště. Následně vyberte položku DeX v PC, a ve vašem počítači nebo notebooku spusťte stejnojmennou aplikaci. Následně už stačí jen povolit připojení, a můžete ve Windows 10 pohodlně pracovat se svými aplikacemi a soubory z telefonu bez jakéhokoliv připojování kabelů.

Funkce je k dispozici u všech smartphonů akualizovaných na One UI 3.1, v tuto chvílí se to týká řad Galaxy S21, Galaxy S20, Galaxy Note20 a skládaček Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold2. K podporovaným telefonům brzy přibydou i řady Galaxy S10 a Galaxy Note10.

Ukázka bezdrátového režimu Samsung DeX:

Diskuze (10) Další článek: Nová funkce oblíbené aplikace. Počasí teď můžete sledovat i přes webkameru

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy Z Flip 5G, Samsung Galaxy Z Fold2 5G, Wi-fi síť, Starý model, Aplikace,