Uvítací tóny T-Mobilu: pojďme to vyzkoušet

Od pondělka si můžete u T-Mobilu aktivovat Uvítací tóny. Když vám někdo zavolá, místo standardního vyzváněcího tónu uslyší muziku, kterou si vyberete. Chcete si to zdarma vyzkoušet? Zřidili jsme číslo, zavolejte a uvidíte.

T-Mobile spustil jako první český operátor velmi zajímavou službu s názvem Uvítací tóny (anglicky Caller Tunes). Psali jsme o tom už den poté, co T-Mobile službu představil. Funguje ovšem až od tohoto týdne, proto jsme se Uvítacím tónům podívali na zoubek. O co v krátkosti jde? Je to zvuk, jenž lidé uslyší, když vám budou volat. Místo standardního tónu, který je slyšet ve sluchátku při vyzvánění, si volající poslechne hudbu. Služba sice není zdarma, její cena je ovšem není nijak přemrštěná.

Originální písně

Zavítejte na stránku T-Mobile do sekce Služby – Zábavní služby – Uvítací tóny. Zde se nachází několik desítek melodií přehledně rozdělených do kategorií. U každé melodie je identifikační číslo a ikonka reproduktoru. To proto, abyste „nekupovali zajíce v pytli“ a svou melodii si mohli poslechnout. Melodie možná není úplně ten pravý výraz. Až na několik výjimek (kategorie zvuky a hlášky) jde o skutečné a originální úryvky písní, většinou se jedná o nejznámější část, tedy refrén. Máte dvě možnosti, jak si tón objednat:

  1. Pomocí SMS: odešlete textovou zprávu obsahující klíčové číslo dané melodie, a to na číslo 14714. Chcete-li si službu zrušit, odešlete SMS ve tvaru –TON (včetně pomlčky!) na stejné číslo. Pro opětovnou aktivaci napište +TON. V tomto případě se vám automaticky aktivuje posledně zvolená melodie. 
  2. Pomocí hovoru: Zavolejte na číslo 14714 a v hlasovém průvodci si vyberte daný tón. Zde také můžete uvítací tón zrušit nebo aktivovat.

Podívejme se na ceny, které jsou pro úspěch služby klíčové. Aktivace vybrané melodie stojí 15 Kč. Tato cena je uvedena u každé melodie, můžeme předpokládat, že se časem objeví jednodušší zvuky, které nebudou podléhat autorským právům a budou levnější. Za uvítací tóny také platíte měsíční poplatek, který činí taktéž 15 korun, do konce dubna je však zdarma.

 
Vybere si každý

Další poplatky jsou spojeny i s objednáním melodie, zde záleží na tom, kterou z výše uvedených variant zvolíte. Za aktivační SMS na číslo 14714 zaplatíte podle svého tarifu, což je akceptovatelná částka. Za druhý způsob v podobě hovoru však utratíte 3,66 Kč/min, což se může prodražit. Pokud tedy použijete SMS, investice nepřevýší 16 – 18 Kč. Ceny jsou včetně DPH.

Jediným problémem uvítacích melodií může být paradoxně jejich nečekaný nástup. Volající se může zaleknout a zavěsit s tím, že se dovolal na špatné číslo. Na pozadí hudby je však slyšet klasický vyzváněcí tón a myslím, že se tato novinka brzy dostane do podvědomí většiny uživatelů.

Zábava pro náctileté?

Když jsem slyšel o této službě poprvé, byl jsem trošku skeptický. Nyní si však uvědomuji její sílu. Tato služba je samozřejmě zaměřena hlavně na mladé lidi, kteří chtějí být „in“, věřím ale, že se zalíbí i starší generaci. Důležitá je jednoduchost aktivace, kompatibilita se všemi telefony a příznivá cena. Pokud je někdo ochoten utratit patnáct korun za miniaturní černobílé logo na displej, pak může mít tato služba taky úspěch. Co myslíte vy?

Diskuze (78) Další článek: Eurotel Live: skrz na skrz novým portálem

Témata článku: , , Špatné číslo, Tón, Tony, Mobil, T Mobil, MOBI, T - Mobil