Už jste někdy zkoušeli sníst kartu SIM?

Jdou vám po krku? Máte s někým nevyřízené účty? Chcete uchovat své komplice v tajnosti? Snězte SIM kartu! Právě to udělal ve Francii jeden človíček, aby zneškodnil důkazy.
Jdou vám po krku? Máte s někým nevyřízené účty? Chcete uchovat své komplice v tajnosti? Snězte SIM kartu! Právě to udělal jeden človíček, aby zneškodnil důkazy.

Alfred Sirven, jeden z hlavních účastníků velkého francouzského korupčního skandálu, snědl kartu SIM ze svého mobilního telefonu, když byl zatýkán mezinárodní policejní jednotkou na Filipínách. Alfred byl na útěku před spravedlností celé čtyři roky a jeho jediným spojením s okolním světem byl právě mobilní telefon, na jehož kartě měl všechna důležitá telefonní čísla svých kompliců.

Alfred Sirven byl zakladatelem francouzské národní olejářské společnosti Elf Aquitaine. Je vyšetřován v souvislosti s daňovým podvodem, kvůli kterému přišla Francie o 20 milionů liber nezákonným prodejem rafinerií ve Východním Německu v roce 1992.

Jak zničit důkazy

Pokud se rozhodnete zbavit se nepohodlných důkazů, je dobré před samotným pozřením SIM karty ji rozlámat na menší kousíčky. Žaludeční kyselina si totiž s celou kartou neporadí. Pokud však čip karty rozlomíte, získá tak kyselina přímý přístup ke křemíkové vrstvě čipu a trávicí procesy dokonají dílo zkázy - vaše důkazy budou navždy zničeny.

Otevřete! Policie!

Důraz je nutné klást také při výběru vhodného mobilního telefonu. Vybírejte si takový přístroj, ze kterého lze kartu SIM snadno a rychle vyjmout. Naprosto nevhodným typem je například Siemens C35i nebo S35i, kde je karta skryta pod baterií a ještě umístěna ve speciálním šuplíčku, který je zasunut hluboko do těla přístroje. Pokud již máte vhodný telefon, můžete ve volném čase - například při čekání na novou „zásilku“ voňavých bylinek - trénovat vytahování karty SIM z mobilního telefonu. Pamatujte, že je těžko na cvičišti, lehko na bojišti!
Diskuze (11) Další článek: Palmknihy.cz - knihy ve vaší dlani

Témata článku: , , Siemens C35i, Kyselina, Alfréd, Karta