Už máme přes osm a půl milionu „uživatelů“ mobilních telefonů

Eurotel a T-Mobile včera zveřejnili finální počty zákazníků získaných za loňský rok. Podívejte se na osm grafů, které ukazují, jak se změnily poměry na českém mobilním trhu v roce 2002

Eurotel měl na konci loňského roku 3 891 tisíc uživatelů, TMO pak 3 509 tisíc; rozdíl téměř 400 tisíc. Za loňský rok získal Eurotel 653 tisíc nových uživatelů, T-Mobile 660 tisíc. Úspěšnější byl T-Mobile, i když velmi těsně. Za poslední čtvrtletí pak byl rovněž úspěšnější TMO, opět o pár tisíc duší; že by jeho vánoční akce zaujala zákazníky více? Na každý pád absolutní rozestup mezi oběma operátory zůstává stejný, kvůli čemuž Eurotel trošičku ztrácí svůj podíl; i přesto je stále největší na českém trhu.

Bohužel, svoje statistiky zatím nezveřejnil Oskar, který tak učiní až po schvalovacích procedurách u svého vlastníka třetího března. Proto jsme počet zákazníků, které získal v posledním čtvrtletí, odhadli podle několika jednoduchých výpočtů; došli jsme k číslu 120 tisíc. Protože toto číslo je pouze přibližné, jednotlivá čísla a grafy nekomentujeme; s tím raději počkáme, abychom se nedopustili zbytečných chyb.

Poznámka: Čísla v následujících grafech vyjadřují počty aktivních karet SIM, i když jim operátoři rádi říkají zákazníci. Pokud budu počítat, že na jednoho zákazníka připadá přibližně jedna a půl karta SIM, má v Česku  mobil zhruba 5,7 milionu lidí.

Diskuze (64) Další článek: Telefony s licencí zabíjet

Témata článku: , , , , MOBI, Půl, Pře, Mobil, Mobilní telefon, Telefon, Mil, Půl milionu,