Uživatelé Androidu vypijí o čtvrtinu více piva, jablíčkáři mají radši kávičky a koktejly

Objednávková aplikace pro bezkontaktní platby v restauracích Qerko vydává statistiku, která může posloužit buď jako oddechové víkendové čtení, nebo také jako rozbuška mezi dvěma často znesvářenými tábory mobilních uživatelů – majiteli Androidu a iOS. Podle Qerka se objednávky těchto dvou skupin v aplikaci diametrálně liší. Androidisté chodí na meníčka a objednávají pivo, majitelé iPhonů degustují předkrmy, místo piva si dají kávu nebo koktejl.

Klepněte pro větší obrázek

Qerko posbíralo údaje na vzorku 250 tisíc uživatelů. Výsledky ukázaly, že uživatelé operačního systému Android vypijí oproti majitelům zařízení značky Apple o čtvrtinu více piva. Uživatelé iOS dominují spíše v konzumaci kávy, v jejichž objednávkách vedou oproti „androidistům“ takřka o třetinu.

Platby přes Apple Pay častější

O 21 procentních bodů překonávají „applisté“ uživatele Androidu také v objednávkách salátů, takřka o čtvrtinu v pití limonád. O celé dvě třetiny více platí uživatelé iOS například koktejly – celkově pak v používání služby Qerko dominují o více než 20 procentních bodů.

Data dále ukázala, že se uživatelé různých operačních systémů liší nejen v objednávkách, ale i ve využívání platebních metod. Zatímco uživatelé operačního systému Android platí pomocí mobilních peněženek, především pomocí Google Pay, pouze z 50 %, uživatelé iOS využívají k platbě Apple Pay v drtivých 90 % případů. Zbývající úhrady tvoří především platby kartou. Právě službu Google Pay Qerko loni v říjnu integrovalo do své aplikace.

„Od října loňského roku jsme svědky toho, že počet uživatelů, kteří při platbě prostřednictvím Qerka využívají Google Pay, postupně narůstá. V současné době se jejich počet ustálil, z čehož soudíme, že platba kartou je mezi našimi uživateli stále populární a my nepředpokládáme, že by se tento trend v budoucnu měnil,“ komentuje platební návyky příznivců Qerka zakladatel a CEO společnosti Lukáš Kovač.

Diskuze (47) Další článek: Bez zabezpečení není soukromí. Musíme spolupracovat se specialisty, říká viceprezident Samsungu

Témata článku: , , , , , Uživatelé, Koktejl, Objednávka, Pivo, Káva, Platba, Operační systém, Androidisté, Vice, Šála, Qerka,