V Barceloně bude i Xiaomi. Na MWC ukáže vysouvák Mi Mix 3 s podporou sítí 5G

Na blížícím se veletrhu MWC v Barceloně nesmí chybět žádný velký mobilní hráč, a tak se zde chystá i čínské Xiaomi. To si svou tiskovou konferenci naplánovalo na 24. února, tedy na stejný den, kdy své novinky oznámí i Huawei. Xiaomi již začalo s rozesíláním pozvánek a hlavní bod tiskové konference je již nyní znám - 5G varianta Xiaomi Mi Mix 3.

Ta se sice již krátce ukázala na stánku Qualcommu na nedávno ukončeném veletrhu CES, ovšem pouze ve stádiu prototypu. Xiaomi má v Barceloně oznámit komerčně dostupnou verzi společně s očekávanými cenami a dostupností v Evropě. 5G varianta Mi Mix 3 bude využívat 5G modem Snapdragon X50 od Qualcommu, který umožňuje stahovat data teoretickou rychlostí až 2 Gb/s.

Xiaomi by na MWC mohlo dále ukázat skládací hybrid, který se překládá hned nadvakrát, či topmodel Mi 9. A právě u Mi 9 se má do hry dostat nová čtečka otisků prstů od Goodixu, která registruje dotyky na daleko větší ploše, než dříve. Otisky jsou registrovány ve čtverci o rozměrech 25 × 50 mm. Není to sice ještě půlka displeje jako u konceptu Vivo Apex, registrační oblast je však zhruba podobná čtečce, kterou včera ukázalo Oppo. Jejím dodavatelem je společnost Synaptics.

Produktové video Xiaomi Mi Mix 3:

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: Zcela bezdrátová sluchátka Bose přicházejí v limitované fialové edici

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , , , , , , Xiaomi Mi Mix 3, Blížící se veletrh, Rozesílání, #Xiaomi, Nová čtečka, Produktové video, Vivo Apex,