V Google Play přibyla možnost vyzkoušet placené hry. Na 10 minut bez instalace

Google přichází se zajímavou inovací. Ve snaze vyhovět zákazníkům zpřístupňuje v obchodě Google Play možnost bezplatně vyzkoušet hry. Streamují se do telefonu/tabletu bez nutnosti instalace po dobu 10 minut. Tato možnost zřejmě nebude dostupná pro veškerý placený obsah. Bližší detaily ohledně nové služby zatím známé nejsou. Podle informací ze serveru Phone Arena se neví, kolik her bude možné takovým způsobem vyzkoušet. Funkce je zatím dostupná pouze v některých zemích a ČR mezi ně nepatří.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Mezi vybranými se nyní objevila hra Ticket to Ride. V Play má tlačítka „zkusit teď“ a „koupit“. První možnost odstartuje streaming a trvá 10 minut. Z pohledu českého uživatele bohužel „zkoušecí button“ chybí. (obr: androidpolice.com a MobilMania.cz)

Hru lze zkoušet vícenásobně. Při ťuknutí na odchod se postup ve hře vyresetuje. Jinými slovy, není možné se vrátit tam, kde se ve hře přestalo před jejím opuštěním. Trial se však dá spustit vícekrát, ne pouze jednou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V levém dolním rohu obrazovky se nachází ikona Google Play, která slouží k opuštění hry. Zelená linie kolem ní ukazuje zbývající zkušební dobu. (obr: androidpolice.com)
Klepněte pro větší obrázek
Po ťuknutí se zobrazí volby jako: více informací o aplikaci, odchod ze hry a zbývající čas. (obr: androidpolice.com)

Možnost streamování aplikací představil Google již v listopadu loňského roku. V praxi funguje technologie na principu vyhledávání. Zadáním například termínu "ubytování v Bratislavě" do pole na vyhledávání nabídne Google ve výsledcích i aplikace. Ne však ke stažení, ale na jednorázové spuštění bez nutnosti instalace.

Via Android Police

Diskuze (8) Další článek: Huawei Y6 II: vzhled a parametry na papíře nejsou všechno [recenze]

Témata článku: Google, , , , , , Google +, INS, PLA, Trial, Ubytování, Min, Instalace, Play, Phone Arena, První možnost, Plac, Pláč, Přibyl, Možnost