V módě je skládání, LG vytáčí. Dva displeje mají potenciál, ale najdou se i nevýhody

  • LG koketuje s alternativní konstrukcí. Místo skládání se vytáčí.
  • Dva displeje znamenají skvělý multitasking.
  • Hardware nemá úplně špičkové parametry.

Právě představený LG Wing zaujme naprosto originální konstrukcí. Jako konvenční smartphone vypadá jen na první pohled. Když zaberete za displej, vytočí se o 90° a odkryje druhý schovaný pod ním. Možnosti takové konfigurace vypadají opravdu zajímavě!

Hlavní panel je 6,8" P-OLED s rozlišením 2 460 × 1 080 pixelů a s bočním zakřivením. Jakmile na něj zprava zatlačíte, mechanismus s pružinou (prý je návykový jako fidget spinner) jej vytočí na šířku a vzhůru, což odhalí 3,9" displej s rozlišením 1 080 × 1 240 pix.

Získáte tak telefon ve tvaru písmena T, což přináší spoustu nových možností (mrkněte na video níže). Konstrukce je testovaná na 200 tisíc otočení, což je stejná meta jako u skládacích Samsungů (200 tisíc přeložení).

Představení vytáčecího LG Wing 5G:

Na lesklých zádech najdete fotomodul s trojitým fotoaparátem: hlavní má 64MPx a optickou stabilizaci, doplňuje jej 12MPx teleobjektiv s 2× zoomem a 13MPx širokoúhlý objektiv.

K čemu je to dobré

Wing je navržen pro mobilní konzumenty obsahu a myslelo se na efektivní multitasking. Na hlavním displeji běží YouTube video, na menším panelu si můžete hledat další klipy, nebo třeba vyřídit hovor. Když potřebujete psát, tak si dolů hodíte softwarovou klávesnici.

LG připravilo tzv. páry aplikací, které se spouští najednou. Jedna na velkém, druhá na menším displeji. Další páry si můžete nastavit sami.

Když velký displej otočíte na výšku, může na něm běžet navigace, vedle na menším panelu vyřídíte příchozí hovor, dáte si tam ovládání hudby, nebo chat. Chcete opravdu velkou klávesnici? Otočte Wing vzhůru nohama, napsaný text bude přiskakovat nahoře na menším displeji.

Možnosti otočné konstrukce podle Unbox Therapy:

Ve hře Asphalt 9 na menším panelu uvidíte mapu tratě nebo statistiky. Problém je, že takovou hru musí vývojář upravit, takže jich patrně nebude moc.

Nevýhody?

Kvůli vytáčecí konstrukci musíte počítat s většími rozměry telefonu (170 × 75 × 11 mm) a s vyšší hmotností 260 gramů. Pochopitelně nelze počítat s vodotěsností, ale aspoň stupeň krytí IP54 (proti stříkající vodě) tu je. Standard MIL-STD810G znamená zvýšenou odolnost proti rozbití, na druhou stranu na tenhle mobil těžko dáte ochranný kryt.

Hardware je slušný, ale není na úplné špičce. Výkon telefonu dodává Snapdragon 765G s 8GB RAM, která je doplněná 128 či 256GB rychlou pamětí UFS. Baterii o kapacitě 4 000mAh lze zrychleně nabíjet výkonem 25 W, na polovinu se dostane za pouhých 25 minut.

Na spodní hraně je USB-C konektor, reproduktor a mikrofon, pravý bok je vyhrazen regulátorům hlasitosti a zamykací klávese. Do velkého šuplíku na levém boku vložíte nanoSIM a microSD kartu. 32MPx selfie se vysouvá z horní hrany. Čtečka otisků prstů je integrovaná v hlavním displeji.

Cena a dostupnost

Smartphone postavený na Androidu 10 bude k dostání ve dvou barevných variantách (Aura Gray a Illusion Sky). S novinkou se nejprve počítá v Jižní Koreji, odkud se dostane dále do světa. Cenu neznáme, ale podle spekulací by se měla pohybovat okolo 915 dolarů, tedy asi 25 tisíc Kč.

LG Wing 5G
rozměry a hmotnost: 170 × 75 × 10,9 mm, 260 g
displej: 6,8", kapacitní OLED, 1 080 × 2 460, 395 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 765G (8× Kryo 475, 2 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
63 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Zdroj: LGNewsroom

Diskuze (10) Další článek: Samsung Galaxy S20 FE se ukázal na webu Orange.sk, stát má 699 EUR

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , , , , , , , Jižní Korea, Unbox Therapy, Panel, Nevýhoda, Skládání, Móda, Konstrukce,