Vánoce u mobilních operátorů: kompletní přehled akcí

Hovory zdarma, levnější telefony a zvýhodněné předplacenky - s tím jdou letos operátoři do boje. Selátko na rožni, venkovní kluziště, ledové království či voňavý svařák jen dotváří vánoční atmosféru.

Eurotel

Ledová soutěž

Hlavní vánoční akcí našeho největšího operátora je velká SMS soutěž. Všichni stávající zákazníci obdrží poštou nebo formou SMS zprávy herní kód, jehož prostřednictvím se do hry zapojí. Noví uživatelé kód naleznou ve všech vánočních Go sadách nebo u mobilů z vánoční nabídky Eurotelu.

Podmínkou účasti v soutěži je odeslání SMS s klíčovým slovem VANOCE následovaným soutěžním kódem na číslo 999235. Každá herní esemeska obdrží pořadové číslo, podle něhož bude určeno, kterou výhru hráč získává. Soutěžní SMS je zpoplatněna standardní sazbou dle tarifu zákazníka. Výhodou je to, že stačí poslat pouze jedna textovka, podle pořadí vaši doručené SMS bude určená výhra.

A o co se hraje? Hlavní cenou je pobyt v ledovém hotelu ve Švédsku (3x), dále pobyt v horkých lázních na Islandu (5x), zájezd do Petrohradu (10x), prodloužený víkend v evropských metropolích (40x), let horkovzdušným balónem (75x), multimediální Alcatel OT 735 (100x). Pokud ovšem nevyhrajete ani jednu z těchto cen, nesmutněte, pro každého je jako cena útěchy připraveno deset volných SMS zpráv.

Hodnocení MobilManie: výborně - jednoduchá registrace, levná účast, zajímavé ceny

Ledové království

Po vzoru Oskara chce Eurotel na Staroměstském náměstí vybudovat ledovou plochu, která bude sloužit jako kluziště. To bude obklopeno ledovým královstvím, hned v blízkosti se budete moct podívat, jak vznikají sochy z ledu, pro tyto účely bude k dispozici islandský sochař. Slavnostní otevření je naplánováno na 30. listopadu na 17 hodin a bruslit pak můžete do 29. prosince 2003.

Hodnocení MobilManie: dobře - opisovat se ale nemá

Zlevněné telefony

Pokud si budete chtít pořídit dotovaný telefon, až do konce roku je aktivační poplatek snížen z částky 3 145 Kč na 1 045 Kč. Při pořízení tarifu s telefonem tak můžete ušetřit něco přes dva tisíce. Ceny telefonů, za které si je opravdu odnesete, tak začínají na částce okolo tisícovky. Více si můžete přečíst ve včerejším článku.

Největší boje byly ovšem v posledních dnech (či dokonce hodinách) svedeny na poli předplacených karet. Eurotel nejprve snížil cenu samostatné SIM karty Go na 150 Kč, T-Mobile poté začal svůj Twist prodávat za 99 Kč včetně padesátikorunového bonusu. Další bonus ve formě 50 % uživatel obdržel při první nabití - o tom jsme ostatně psali o několik řádků výše u vánočních akcí T-Mobilu. Eurotel ovšem před několika hodinami podruhé zareagoval a snížil malou Go sadu na 59 Kč, která je navíc prednabita padesáti korunami.

Co se týče samotných mobilů v Go sadě, zde jsme mohli rovněž zpozorovat konkurenční boj mezi Eurotelem a mladším T-Mobilem. Několikrát byla změněna cenová politika na popud toho druhého. Siemens A55 tedy u Eurotelu seženete taky do dvou tisíc, a to za částku 1 995 Kč, za stejnou cenu pak Eurotel dále prodává Siemens A50 a Philips Fisio 120.

Hodnocení MobilManie: chvalitebně, nižší aktivační poplatky by ale už mohly zůstat

Loga, melodie, MMS

Vánoční nabídku Eurotelu uzavírají tradiční tématická loga, obyčejné i polyfonní melodie a pestrá přání ve formě MMS zpráv.

Kdo je nejštědřejší?

Jak je vidět, operátoři se od minulého roku dost zklidnili, žádný z nich nepřišel s podobnými megalomaneskými projekty jako byly melouny a další loňské akce. Na mě osobně udělala největší dojem SMS soutěž Eurotelu, která není nijak složitě předimenzovaná a pokud se chcete zúčastnit, je k tomu potřeba pouze jedna textovka. Ceny se zdají být rovněž atraktivní.

Oskar se zaměřil na propagaci svých tarifů a nabídnul několik hovorů zdarma. Další nabídkou je pak speciální edice Oskarta Parta. Pozitivní je na tom fakt, že benefity z těchto akcí můžete čerpat i po Vánocích. Loňské akce se nám ovšem zdály zajímavější. Oskarovo kluziště už známe rovněž od minula.

T-Mobile sice rozdává pouze sportovní tašky, tuto věc bych ale rozhodně nepodceňoval. Lidé často upřednostňují spíše věci, které mohou reálně dostat, nikoli pouhou teoretickou šanci výhry. O tašky tedy můžeme očekávat velký zájem. Poslední věc je speciální Twist karta s padesátiprocentním bonusem dobití, na kterou Eurotel zareagoval snížením malé Go sady na 59 Kč. Zde se kopírovalo o sto šest.


V poslední kapitole můžete v přehledné tabulce porovnat aktuální ceny všech telefonů u našich operátorů včetně předplacených sad Go a Twist.

Témata článku: , , , , , Eurotel Dataphone III, Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola V300, Motorola V70, Nokia 2100, Nokia 3100, Nokia 3300, Nokia 3410, Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6310i, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia 6610, Nokia 6800, Nokia 7210,