Vánoční akce operátorů: kompletní přehled (aktualizováno)

Volání do vlastní sítě na rok zdarma, desetinásobek volných minut, výhodné balíčky k předplaceným službám nebo atraktivní hmotné dárky. Nejen těmito nabídkami nás chtějí letos operátoři nalákat k útratám za jejich služby.
Kapitoly článku

oživeno 7. 11. 2005 - vánoční nabídka Eurotelu

oživeno 13. 11. 2005 - aktualizace a podrobnosti vánočních akcí Eurotelu

oživeno 29. 11. 2005 – prodloužení vánočních akcí Eurotelu

oživeno 2. 12. 2005 – vánoční SMS soutěž pro Eurotel Go


Tuhé vánoční boje o zákazníky

Blíží se Vánoce, čas urputného shánění dárků a horentního utrácení. Všichni obchodníci si již mnou ruce a těší se na tučné zisky. Boj o každého zákazníka má však i pozitivní vliv v podobě slev a různých výhodných lákadel. Mobilní operátoři nejsou výjimkou a letos opět přichystali lákavou vánoční nabídku.

Bude letos operátorský Ježíšek bohatší než dřív? Stojí za to si krátce připomenout, co nám přinesl loni. Eurotel rozdával při uzavření nové smlouvy s úvazkem na dva roky 60 volných minut měsíčně, bez úvazku 30 minut. Razantně se snížil aktivační poplatek a ani předplacenkáři nepřišli zkrátka. K nové Go sadě s telefonem se rozdávalo 20 minut, bez telefonu se o volné minuty losovalo – vyhrát jste jich mohli až 300. Lákavá byla i Go sada za 25 Kč s bonusem 100% na první dobití a akcí bylo ještě více. Vše završila SMS soutěž o tři automobily BMW X3.

Oskar přišel s akcí Hodinová jízda. K nově zřízenému tarifu jste si mohli vybrat určitou hodinu, během které se dalo volat každý den do sítě Oskar zdarma až po dobu sedmi měsíců. Lákavé byly také Nadupané sady – levné telefony nabízené v sadě s tarifem Rozjezd Naplno. Oblíbenou akcí byla možnost nákupu dotovaného telefonu k předplacené službě Oskarta určená pro zákazníky, kteří mají Oskartu déle než dva roky a kredit vyšší než dva tisíce korun.

T-Mobile nabízel sady Twist s telefonem za jednu korunu – třítisícovou cenu tak tvořil kredit, který bylo možné volně provolat. Do předplacených služeb vkládal velké naděje, proto také připravil edici Twist karet za 50 Kč, u kterých se při prvním dobití přičetlo 50 % kreditu navíc. Zájemce o paušální programy potěšily snížené aktivační poplatky.

Kompletní přehled loňských vánočních akcí najdete zde.

Svoji vánoční nabídku letos představili již všichni tři operátoři; podle zkušeností z minulých let však ještě budou nějaké doplňující akce představeny. Článek proto budeme pravidelně aktualizovat.


Eurotel

Dlouhé vánoční hovory

Eurotel přišel se svojí vánoční nabídkou oproti konkurenci se zpožděním, akce začnou platit až 7. listopadu. Týká se to i akční nabídky s názvem Dlouhé hovory. Ta je určena pro všechny zákazníky Eurotelu, tedy nové i stávající, kteří mají některý tarif z aktuální nabídky operátora. Akce umožňuje volání po třetí minutě zdarma na jakékoli číslo do sítě Eurotelu nebo na pevnou linku. Této výhody je možné využívat v nočních hodinách všedních dnů od 19:00 do 7:00 (u tarifu Eurotel Optimum Profi je pásmo posunuto na 20:00-8:00) a o víkendech a svátcích i během celého dne.

Tip: podívejte se, jestli se této akce můžete zúčastnit se svým tarifem

Všem paušálním zákazníkům bude nabídka aktivována automaticky. Při hovoru do vlastní nebo pevné sítě zaplatí první tři minuty podle svého tarifu a dále jim hovor nebude účtován. V případě nevyčerpaných volných minut v rámci tarifu se odečtou při dlouhém hovoru jen tři volné minuty a dále budete volat zdarma. Při telefonátu kratším než tři minuty bude zaúčtován jen provolaný čas podle běžných zvyklostí.

Zákazníci s předplacenou službou Go jsou trochu znevýhodněni. Nabídku si musí aktivovat zasláním textové zprávy ve tvaru DLOUHO na telefonní číslo 999151. Poté zaplatí za první tři minuty hovoru do vlastní nebo pevné sítě 15 Kč, dále již volají zdarma. Nabídku lze deaktivovat zasláním textové zprávy ve tvaru DLOUHO D na číslo 999151. Časové pásmo je stejné, tedy ve všední dny od 19:00 do 7:00 a o víknedech a svátcích nonstop.

Akce platí do 31. března 2005.

Názor MobilManie: Tradičně musíme z Eurotelu podrobné informace „tahat“, což dobré vizitce moc neprospívá. Do poslední chvíle před spuštěním akce bylo kolem několik nejasností. Nakonec se akce ukazuje jako docela výhodná a Eurotel chválíme, že myslí i na své stávající zákazníky. 

Volné minuty navíc až na dva roky

Do vánoční nabídky Eurotel zařadil také již probíhající akci s trochu zavádějícím názvem Volání zdarma až na dva roky. Každý zákazník, který do konce roku podepíše smlouvu k některému ze standardních tarifů, získá volné minuty navíc až na dva roky. Volné minuty lze přitom uplatnit na všechna volání v rámci ČR v jakoukoli denní dobu. Výjimkou jsou samozřejmě speciálně zpoplatněné linky. Počet bonusových volných minut a délka období, po kterou budou nabízeny závisí na tarifu - viz. tabulka:

Tarif měsíční paušál volné minuty standardní

volné minuty měsíčně navíc

počet měsíců trvání akce
SMS (Max) 214 Kč 0 (150 SMS) 30 12
Bronz (Max) 214 Kč 30 30 12
Silver (Max) 660 Kč 100 70 12
Gold (Max) 1 059 Kč 200 200 24
Platinum (Max) 1 892 Kč 400 250 24
Diamant (Max) 3 689 Kč 1000 300 24

Stávající akce je však pro předvánoční čas přeci jen trochu upravena. Dříve se týkala jen Max tarifů, dnes si můžete dopřát i standardní tarif s dotovaným telefonem. Max tarify mají ale výhodu až o 20 % nižších cen za volání.

Názor MobilManie: Tato akce je velice příjemná a to hlavně tím, že zákazník dostává bonusovou dávku volných minut poměrně dlouhou dobu. Obzvlášť u vyšších tarifů je Eurotel velmi štědrý.

MMS do konce roku za 2,50 Kč

Všichni stávající i noví zákazníci Eurotelu mohou posílat multimediální zprávy MMS do vlastní sítě za sníženou cenu 2,50 Kč. Tuto nabídku není nutné nijak aktivovat, je zavadena automaticky a je platná pro období od 7. listopadu do 31. prosince 2005. Původní cena MMS zprávy je přibližně čtyřnásobná a nadále platí pro odesílání MMS zpráv do cizích sítí.

Názor MobilManie: Cena 2,50 Kč za multimediální zprávu je velmi výhodná. Škoda, že neplatí pro posílání do všech sítí a po celý rok.

Bonus 100 % na první dobití Go karty

Eurotel opakuje oblíbenou akci z loňska. U nových předplacených karet Go označených vánoční samolepkou, zakoupených od 7. listopadu do 1. ledna 2006, dojde při prvním dobití kreditu dojde ke zdvojnásobení nabíjené částky. Letos nastoupil se stejnou akcí i T-Mobile.

Maximální bonus při dobití je 1000 Kč, minimální částku k uznání bonusu Eurotel neuvádí. Akce se vztahuje na všechny Go sady v aktuální nabídce a první dobití je nutné provést ještě do konce roku, jinak se bonus nepřičte.

Názor MobilManie: Dobrá akce, ale chtělo by to nějaký nový nápad.

Vánoční Go karta zdarma

V nabídce tzv. malých Go sad bez telefonu se objevila speciální vánoční sada za 195 Kč. V ceně je 195 Kč kreditu, takže samotnou SIM kartu dostanete v podstatě zdarma. Výhody v podobě 100% bonusu při prvním dobití a možnost volání do vlastní nebo pevné sítě po třetí minutě zdarma zůstávájí zachovány. Dobití musí ovšem proběhnout do 31. prosince 2005 a bonusovou částku (max. 1000 Kč) je nutné provolat do šesti měsíců od prvního dobití, jinak propadne.

Názor MobilManie: Před rokem nabízel podobné Go sady za 25 Kč, což vedlo k jejich hromadnému nakupování vypočítavými zákazníky, kteří tak mohli volat za polovic třeba celý rok. Eurotel se letos pochopitelně více chrání, ale jeho nabídka už proto není tak atraktivní.

Ke Go sadě s telefonem hudební CD

Pokud se rozhodnete do konce roku koupit některou Go sadu s telefonem, dostanete jako dárek atraktivní hudební CD nebo DVD. Nabídka se týká pouze vybraných sad s těmito telefony: Nokia 2600, Nokia 3120, Siemens A75 nebo Samsung X480. Na výběr jsou nejnovější hudební tituly zahraničních i domácích interpretů – Madonna „Confessions On A Dance Floor“, Green Day „American Idiot“, Eminem „Encore“, Daddy Yankee „Barrio Fino“, Vlasta Horváth „Místo zázraků“, No Name „Čím to je“ nebo DVD Anety Langerové „Spousta andělů … na cestě“. Zákazník si dárek vybere a objedná sám, v Go sadě najde objednací kartičku.

Názor MobilManie: Hudební CD může být dobrým dalším dárkem pod stromeček. Dnes takové CD stojí minimálně pětistovku a to už je poměrně slušná úspora.

Vánoční hra o 100 UMTS telefonů

Eurotel včera spustil novou vánoční SMS hru o sto UMTS telefonů Sony Ericsson K600i. Hra trvá od 1. do 31. prosince a každý den tak lze pouhým zasláním textovky vyhrát až tři mobily.

Hra je k dispozici všem novým zákazníkům Eurotelu, kteří si koupí vánoční, samolepkou označenou Go sadu. Klidně i samostatnou kartu Go za 195 Kč s kreditem stejné výše. Potom stačí z této karty na číslo 999 235 poslat SMS ve tvaru HRAJ. Z jednoho čísla lze poslat nanejvýš deset soutěžních zpráv, cena zprávy závisí na vašem tarifu; SMS není speciálně tarifikovaná.

Na základě pořadí, v jakém budou SMS přicházet, se zákazník hned dozví, jestli vyhrál.

Názor MobilManie: Šance na výhru není nijak vysoká, ale náklady jsou poměrně nízké, takže vyzkoušejte štěstí. Jen věřme, že v pravidlech není skrytý háček – třeba takový, jaký byl loni při podobné soutěži důvodem pro vydání několika velmi kritických článků.

Modem za korunu a notebook za dotovanou cenu

Pro zájemce o rychlý mobilní internet nabízí Eurotel lákadlo k tarifu Internet Pro nebo Internet Kombi v podobě dvou měsíců provozu služby zdarma a možnosti nákupu nového modemu AnyData pro CDMA za dotovanou cenu 1 Kč při dvouletém úvazku. Navíc dostanete možnost vybrat si jeden z notebooků Dell za výhodnou cenu - Dell Latitude 110 za 16 184 Kč nebo Dell Inspiron za 24 514 Kč. Nabídka platí do konce roku nebo do vyprodání zásob; podrobnosti najdete zde.

Slevy a vánoční web

Samozřejmou součástí vánoční nabídky jsou také slevy telefonů. Eurotel se snaží nalákat především na dotované telefony a u některých atraktivních modelů snížil cenu na jednu korunu. Pro členy věrnostního programu Benefit pak připravil slevu 30% na poukázky k nákupu nového telefonu. Slevy se dočkaly i Go sady. Pro vánoční akce byly také tradičně vytvořeny speciální internetové stránky.

Aktuální ceník mobilů všech operátorů i telefonů ve volném prodeji najdete každé pondělí na MobilManii.


V druhé kapitole
si můžete prohlédnout vánoční nabídku Oskara

Témata článku: , , , , , Nokia 2600, Nokia 2600 classic, Nokia 3120, Nokia 3120 classic, Samsung X480, Siemens A75, Sony Ericsson K600i, Komplet, Předvánoční čas, Kompletní přehled, Skrytý háček, Trvání akce, Nový nápad, Domácí interpret, Stejná akce, Přehled, Předvánoční akce, Komp, Nákupní horečka, Akt,