Vážně i nevážně: jak správně pečovat o mobil

Mobilní telefony se staly naprosto běžnou součástí našich životů. Bereme je jako naprostou samozřejmost a podle toho se k nim také chováme. Ne vždy se to telefonu ale musí líbit, a tak se občas prostě naštve a vypoví nám službu. Jak se tedy správně chovat k mobilu?

Na telefon nekřičte

Asi mi mnozí z vás dají z pravdu, že není zrovna příjemné, když na vás někdo křičí. S mobilním telefonem je to ale úplně stejné. Když na něj budete křičet, tak se vám odmění tím, že na vás bude křičet také a ještě víc než vy na něj. Na telefon tedy mluvte vlídně, bez sarkasmu a ironických poznámek. Pokud pak chcete svého miláčka obzvláště potěšit, tak na něj mluvte v jeho mateřštině (u telefonů značky Sony, Panasonic a Samsung si to však nedovedu představit).

S telefonem neházejte

Až na několik světlých výjimek nedělá telefonu házení, zejména pak některé druhy jako hod přímý o zeď, hod šikmý schody bržděný či hod z jedoucího motorového vozidla po kolemjdoucích chodcích, příliš dobře. Pro ty, kteří tuto sportovní disciplínu občas provozují, je tu jen jedno upozornění – počítejte s tím, že až s telefonem, který jednu ze zmiňovaných disciplín absolvoval, dojdete do servisu, takže to s vámi může také poměrně dost zaházet.

S telefonem se nekoupejte

Mobilní telefony koupání ani potápění zpravidla příliš neholdují. Pokud váš mobilní miláček tedy koupání odmítá, tak ho do toho nenuťte. Mohl by se pak totiž naštvat a schválně se nechtít zapnout. Takovému mobilu pak nepomůže ani něžné hlazení, vaření horkého čaje, či horké zábaly.

Po nabití s telefonem netřepte

Nabíjení je pro mobilní telefon něco jako jídlo pro člověka. Z toho také vyplývá, že s čerstvě nabitým telefonem se musíte pohybovat rozvážně. Přeci jen potřebuje po jídle chvilku oddechu. Vám by se také nelíbilo, kdyby s vámi po obědě někdo třepal.

Kupujte svému telefonu dárky

Lidé většinou kupují dárky pouze svým nejbližším a svým přátelům. Mobil je ale také váš přítel a stejně jako ostatní vaši přátelé by od vás měl alespoň občas dostat nějaký ten dárek. Když už mu nekoupíte nic k svátku ani k narozeninám, tak alespoň o Vánocích byste na něj zapomenout neměli. Takový nový kryt, blikající anténa, nový obal, či nová baterie váš mobil vždy potěší.

Čtěte telefonu pohádky na dobrou noc

Většina uživatelů mobilních telefonů své mobily večer bohapustě vypne a ráno zase zapne. Takovému telefonu je však smutno, když ho jeho majitel jen tak vypne a odhodí ho kamsi do kouta. Vzpomeňte si, jak vám bylo v době, kdy jste byli rok nebo dva staří a rodiče vás dali spát bez pohádky na dobrou noc. Určitě ne zrovna nejlépe, že?

Vezměte svůj telefon na procházku

Pravděpodobně to nejhorší, co můžete svému mobilnímu miláčkovi (zkráceně MM) udělat, je, že ho necháte ležet někde na stole, docela samotného a opuštěného. Mobilní telefon chce také do společnosti. Úplně nejraději pak je, když mu necháte zapnuté vyzvánění a on pak uprostřed veledůležité porady může hlasitě zazvonit a stát se tak středem pozornosti. Občas má také rád, když ho vezmete do nějaké pěkné a tiché restaurace, kde svým náležitě hlasitým a nervy drásajícím zvoněním může ostatním návštěvníkům způsobit šok.

Pořiďte svému telefonu kamaráda

Nikdo z nás by asi nechtěl na světě zůstat sám. Stejné je to i u mobilů. Každý mobilní telefon si alespoň v hloubi své základní desky přeje nějakou tu přítelkyni nebo alespoň kamaráda. Výběru takového partnera pro váš mobil je důležité věnovat náležitou pozornost. Kupříkladu americké Motoroly mají nejraději francouzské krasavce jako Alcatel či Sagem. Oproti tomu třeba finskou Nokii příliš švédským Ericssonem neuctíte.

Starejte se o své mobilní miláčky

Pokud se budete řídit našimi radami, tak určitě svého mobilního miláčka potěšíte. Uvidíte, že bude hned celý radostnější, a že vám vydrží déle. Nebude se tak často restartovat a i zvuk a příjem signálu bude čistější. Když s ním pak občas prohodíte nějaké to vlídné slůvko, bude určitě na vrcholu blaha.

 

Diskuze (24) Další článek: Vy se ptáte, šéfredaktor odpovídá

Témata článku: , Mobil, Vaz, MOBI, Jak, Nerv drásající