Věděli jste, že lidé se zdravotním handicapem mají nárok na levnější telefony?

Operátor O2 nabízí od začátku června speciální zařízení, na která mají nárok osoby se zdravotním postižením. Ta jsou dostupná za velmi příznivou pořizovací cenu 455 Kč, resp. pronájem 29,50 Kč měsíčně. Zdravotně postižení mají navíc nárok na státní příspěvek na telekomunikační služby u operátora O2, který lze uplatnit na pevné nebo mobilní volání, jenž činí 200 Kč měsíčně. 

Na speciální koncové zařízení mají nárok držitelé průkazu ZTP/P, držitelé průkaz ZTP z důvodu úplné nebo praktické hluchoty a osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby se stupněm závislosti II až IV. V případě nezletilých žadatelů vyplňují žádost jejich zákonní zástupci. Formulář pro prodání žádosti naleznete zde.

Mezi dostupná zařízení patří pevný telefon Clearsound CL 400 s příslušenstvím, model Clearsound CL 100 s příslušenstvím, bezdrátový telefon Gigaset A540 IP, vibrační polštářek CLA2, indukční smyčka s CLA7 či telefonní sluchátko s vibračním pulsátorem CLA4. Na fotografie dostupných zlevněných zařízení pro zdravotně postižené, se můžete podívat v naší galerii. Kompletní podmínky sociálních příspěvků od O2 naleznete na webu operátora.

Představení nové verze mobilní aplikace Moje O2:

Diskuze (10) Další článek: Tohle doma nezkoušejte. Stačí špatný název Wi-Fi sítě a iOS má velký problém

Témata článku: , , , , Levný telefon, Nárok, Zařízení, Polštář, Telefon, You Neo, Handicap, Operátor