Velký přehled říjnových recenzí mobilů na MobilManii

Říjen byl ve znamení mnoha nových mobilních telefonů. Abychom vám usnadnili orientaci, připravili jsme přehled recenzí doplněný stručnými komentáři ke každému mobilu.

Alcatel One Touch 511

Ačkoliv to vypadá, že by Alcatel One Touch 511 měl vycházet z modelu OT 501, je podobnější spíše třístovkové řadě. Nemá anténu, je malinký, lehký a jeho přední kryt je z hliníku. Ovládá se třísměrovým joystickem, má několik her a u nich špičkové, poměrně reálné zvuky. Také zvonění jsou výborná - mohou využít několika nástrojů zaráz. Přes textovky si můžete posílat jak melodie, tak loga na displej; zdá se, že tento Alcatel je prvním vážným konkurentem „hravých“ Nokií. Největší nevýhodou mobilu je asi jeho cena - v sadě Go za 9995 Kč a v Twistu za 8499 Kč (ta je už podstatně přijatelnější). Stejně jako u OT 501 a OT 30x se mohou časem objevit problémy s joystickem, proto je vhodné jej před koupí vyzkoušet, zda chodí, jak má.

   

Přečtěte si naši první recenzi v Česku.

Motorola V.66

Novinka z dílny americké Motoroly je dalším pokračovatelem úspěšné Véčkové řady s mnoha novinkami. Motorola V.66 má o trošku odlišný vzhled než starší Véčka a také nižší hmotnost. Asi největší inovací vzhledu jsou bezesporu přední výměnné kryty, pod které se vkládá karta SIM. Mobil má kompletně přepracované menu ve stylu Motoroly Timeport 280 a detailnější displej s možností měnit barvy podsvícení. Přibyly také funkce, které do té doby v mobilech řady V nebyly. V.66 je tak první stylový mobil Motoroly, který lze využít i pro manažerské účely. Má kalendář, datové přenosy GPRS, velký telefonní seznam a infraport. Mobil se dokonce již prodává a to za cenu 21 tisíc s daní.

   

Přečtěte si naši první recenzi v Česku.

Motorola Talkabout 192

Další novinkou Motoroly, o které jsme psali v zápětí, je lowendový mobil Talkabout 192. To je první lowendový mobil s GPRS v našich předplacených sadách, konkrétně u Eurotelu, kde se začne prodávat od listopadu. Nemá jako první Motorola vůbec anténu a módním trendům mezi teenagery se přizpůsobuje výměnnými přední kryty. Upřímně řečeno, vzhled mohl být atraktivnější, zvlášť, když ostatní výrobci nabízí hezčí mobily. Menu je převzato částečně z Timeportu 250, částečně je nové. Bohužel ona inovace, ač jakkoliv nápaditá, ergonomii ovládání příliš nepřidala. Celkově se nám nezdá T192 jako příliš povedený mobil, má ale GPRS a to se dnes počítá. Zejména od doby, kdy GPRS nabízí Eurotel i pro Go.

   

Přečtěte si naši recenzi.

Motorola Timeport 280

Motorola si na novinky potrpí, a tak jste se mohli setkat i s třetí recenzí v tomto měsíci, tentokrát na manažerský model Timeport 280. I když je tento model určený pro úplně jiné uživatele než V.66, má stejné menu, téměř totožné funkce a několik drobností navrch. Prodává se však téměř za polovičku. Nejde totiž o stylový telefon, ale o běžný mobil, alespoň vzhledem. Inovací oproti předchozím mobilům této značky stejného zaměření je bezesporu čtyřsměrový joystick, který opravdu hodně usnadňuje ovládání. Pochvalu si zaslouží rovněž displej, který je neuvěřitelně velký a detailní. Mobil má všechny funkce, které byste od něj očekávali a chybí snad jen e-mailový klient a Bluetooth. Předpokládaná koncová cena na trhu je 13 tisíc korun (u Oskara 12977 Kč).

   

Přečtěte si naši první recenzi v Česku.

Motorola V.60

A aby toho nebylo málo, náhoda nás svedla na společnou cestu s Motorolou V.60. Sice na krátkou chvíli, i to nám ale stačilo. V.60 je šperk mezi mobily. Funkčně vychází z modelu V.66 (nebo naopak?), exteriér je však celý z kovu, což činí tento kousek opravdu jedinečným. Z fotografií to těžko poznáte, jakmile jej ale vezmete do ruky, poznáte, že máte tu čest s opravdovou vzácností. V.60 je o něco větší než V.66 a také kvůli kovu těžší. Má však lépe podsvícený displej a lepší klávesy. Ostatně, podívejte se na naše obrázky. Mobil se prodává zatím jen za hranicemi a je otázkou, zda se vůbec dostane někdy k nám. Pokud se chcete odlišit od davu, kupte si Motorolu V.60.

   

Přečtěte si naše první zkušenosti.

Nokia 8310

Nokia 8310 přichází na náš trh zhruba s měsíčním zpožděním; původně se měla objevit už koncem září. Nokia však měla údajně problémy s finálním testováním GPRS u našich operátorů, den D tedy přišel o něco později. Nokia 8310 je malý stylový telefon ve velmi provokativních barvách a průhledným krytem. Je nabitá funkcemi, jen málo co vám bude chybět. Navíc je tu rádio, které hraje i po připojení obyčejné bondovky. 8310 je první Nokií, která má hlasové ovládání funkcí a také hlasový záznamník. Překvapují i časové profily a možnost změnit vyzvánění textových zpráv. Největší výhradou, kterou čtenáři proti Nokii 8310 mají, je její vzhled. Ten se totiž spíše než na takto drahý mobil hodí na levné modely pro teenagery. Každopádně Nokia 8310 je jedinečný mobil a kdo ho chce, musí sáhnout hlouběji do kapsy. Cena je stanovena na nějakých 17 tisíc korun s daní.

   

Přečtěte si naši první recenzi v Česku.

Ericsson T65

Poslední zajímavou novinkou, kterou se nám podařilo získat na recenzi, je Ericsson T65. Je to první mobil "nové generace", který se objevil po spojení Ericssonu a Sony. T65 a T68 jsou první mobily Ericssonu, které nemají anténu, což mnozí ocení, někomu se ale může zdát, že tím Ericssony ztratily část své "osobnosti". Na každý pád T65 je funkčně prakticky totožný s modelem T39, který byl uveden před prázdninami. T65 je však mobil určený široké vrstvě uživatelů, čemuž odpovídá povedený vzhled a zvolené barvy. Bohužel, jeho počáteční cena okolo 12 tisíc převyšuje cenu modelu T39, a vzhledem k tomu, že T39 je téměř po všech stránkách lepší, bude se T65 prosazovat jen velmi těžko. Alespoň až do doby, než jeho cena klesne na nějakých deset tisíc korun.

   

Přečtěte si naši první recenzi v Česku.

Je vám to snad málo?

Nevybrali jste si z námi testovaných mobilů? Pak vězte, že do konce roku se tu ukáže spousta dalších zajímavých novinek jako Ericsson T68, T66, R600, Sony CMD-Z7, J7/J70, Nokia 6310, Panasonic GD 95, GD 75, nové Samsungy a mnoho dalších. Jakoby se výrobci zbláznili a nutně nás museli zahrnout spoustou modelů, jejichž nové funkce by se daly spočítat klidně i na ruce s jedním prstem.

 

Diskuze (7) Další článek: Eurotel přechází do předvánoční ofenzivy

Témata článku: Alcatel One Touch 511, Ericsson T65, Motorola Timeport 280, Nokia 6310, Nokia 8310, Sony CMD-Z7, Velký, Finální testování, MOBI, Mobil, Vážný konkurent, Velký přehled, Pře, Přehled, Měsíční zpoždění