Vertu Boucheron 150: zmačkaný luxus za statisíce

Stačí zmačkat, narovnat a můžete chtít za mobil půl milionu. Nezapomeňte ale přibalit zlato, safír a hrající dřevěnou skříňku.

Výrobce luxusních, ručně zpracovávaných telefonů Vertu uctí 150. výročí pařížského klenotnictví Boucheron neobvyklým mobilem. Vertu Boucheron 150 je celý ze zlata a vypadá, jako by ho někdo zmačkal.

2 200 hodin ruční práce

Každá jednotlivá část telefonu klasické konstrukce je ručně zhotovena z odlitků zlata. Vytvarování do požadovaných nekonvenčních linií zabralo 1 000 hodin lidské práce, dalších 700 hodin si vyžádalo ruční leštění a 500 hodin seskládání součástí dohromady. Práci řemeslníkům neusnadnila ani klávesnice, která je tvořena tlačítky z krystalů safíru. Tělo mobilu je doslova „rozlámáno“ do čtyř set různých rovin.

Klepněte pro větší obrázek 

Jak bývá u Vertu zvykem, do nekompromisních detailů jsou dotaženy i veškeré doplňky, a tak je Vertu Boucheron 150 dodáván ve stylové mnohostěnné kazetě, vyrobené ze speciálního ořechového dřeva. Po otevření kazety se přehraje hudební motiv Vertu Sandpiper, který pak uživatel najde i v telefonu jako přednastavené zvonění.

Hlavní designér Vertu, Frank Nuovo, k modelu říká: „Podstatou této jedinečné edice Vertu Boucheron bylo vytvořit něco specifického se znaky obou značek. S využitím osvědčené platformy Vertu Signature jsme se rozhodli přijít s ohromujícím designem, který porušuje veškeré zažité představy o mobilním telefonu. Vertu Boucheron není ani tak technickým produktem, jako spíš sochařským dílem. I přes použití stovek lomených ploch zůstala v designu zřetelná pro Vertu typická linie V. Hlavním úkolem tedy nebylo navodit luxusní dojem prostým použitím drahých kovů, ale sladěním všech tvarů do nejmenšího detailu.“

Klepněte pro větší obrázek 

Nutno říct, že neobvyklého vzhledu se designérům Vertu opravdu podařilo dosáhnout. Otázkou je, nakolik se design podepíše na praktičnosti používání. Několikrát zlomená klávesnice a tlačítka nepravidelných geometrických tvarů totiž mohou působit nemalé potíže při psaní. To ale zřejmě zákazník toužící po maximální jedinečnosti a originalitě oželí.

Uvnitř Series 40

Stejně tak není v segmentu luxusních mobilů tolik podstatná výbava. Očekává se, že jako u „základních“ modelů Vertu Signature bude telefon pracovat s uživatelským prostředím Nokia Series 40. Zvládnout by měl všechna čtyři pásma GSM i sítě třetí generace. Displej krytý safírovým sklíčkem zobrazí při rozlišení QVGA 16 milionů barev.

Nové Vertu Boucheron 150 je pro zájemce aktuálně ke zhlédnutí ve Vertu Store na londýnské Bond Street. Poté se vydá na přehlídkovou cestu Evropou, během které bude vystaven v obchodech v Paříži, Miláně a Tokiu. Cena u této kategorie mobilů nebývá zveřejňována, neoficiální odhady však hovoří o částce převyšující 30 tisíc dolarů, tedy více než 600 tisíc korun.

Diskuze (15) Další článek: T-Mobile otáčí loď, před LTE postaví 3G

Témata článku: , , Luxusní dojem, Socha, Geometrický tvar, Lux