Virtuál Ha-loo volá přes internet a ceny znovu padají

Nabídka českých virtuálů je znovu pestřejší. Ha-loo zapojuje volání přes internet a ceny klesají. U Ha-loo dokonce dostanete zaplaceno za příchozí hovor!

Právě dnes začal nabízet své předplacené služby virtuální operátor Ha-loo společnosti Ha-vel. Zatímco ostatní virtuálové se snaží o co nejjednodušší nabídku, ceník Ha-loo je poněkud složitější, což souvisí s technologickým pozadím. Vynahradit se to snaží cenou, která překonává českou virtuální konkurenci. S Ha-loo se na český trh vrací fenomén peněžní odměny za příchozí hovor, naopak chválit nebudeme za měsíční poplatek za vedení SIM karty.

Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek
Hlavní trumfy nového virtuálního operátora Ha-loo Mobil, jehož kořeny sahají až do roku 1996.

Za příchozí hovor zaplatí operátor vám

O jaké technologické „složitosti“ jde? Pro drtivou většinu mobilmaniaků to nebude žádná věda… Hovor můžete vést přes síť mobilního operátora (v tomto případě T-Mobile), nebo přes Wi-Fi. Na mobil ve vlastní síti se volá za 1 Kč, resp. 50 haléřů přes Wi-Fi. Do ostatních mobilních sítí přijde volání na 2 Kč, resp. 1 Kč přes Wi-Fi, což je skvělá nabídka. Společnost Ha-vel má také síť pevných VoIP linek Ha-loo Pevná, a do té si přes Wi-Fi zavoláte dokonce zdarma – tak je to ostatně zvykem u VoIP operátorů, což Ha-vel původně je.

Přehledněji a podrobněji najdete ceny v následující tabulce. V rámci jejího zjednodušení tam chybí jeden údaj, totiž že na české pevné linky se přes W-Fi volá mimo špičku (od 19 do 7 hodin) za 0,50 Kč. Pozornost věnujte poslednímu řádku: Ha-loo vám skutečně dá pět haléřů za každou minutu příchozího hovoru. Přesněji za minutu placeného příchozího hovoru, což znamená, že to neplatí pro hovory přicházející z VoIP sítí.

 Přes síť GSM/3GPřes Wi-Fi
Volání do sítě Ha-loo Mobil1 Kč/min.0,50 Kč/min.
Volání do sítí Ha-loo Pevná, CESNET,
VoIPex, NetWay, 802.VOX
1 Kč/min.zdarma
Ostatní mobilní i pevné sítě2 Kč/min.1 Kč/min.
SMS do Ha-loo1 Kč-
SMS do ostatních sítí1,30 Kč-
SMS do zahraničí3 Kč-
MMS3,50 Kč-
MMS do zahraničí6 Kč-
Měsíční poplatek za vedení SIM45 Kč
Příchozí volání (neplatí pro volání z Ha-loo Pevná,
CESNET, VoIPex, NetWay, 802.VOX)
- 0,05 Kč

Hovory Ha-loo počítá po sekundách, což je také skvělá informace. Snad aby všechno nebylo tak růžové, je zde poplatek za vedení SIM karty. Aktuálně je to 45 korun měsíčně, ale Ha-vel slibuje, že tato cifra bude klesat s narůstajícím počtem uživatelů služby. Přímo děsivě zní zpoplatnění informace o aktuálním stavu kreditu, SMS stojí korunu. Dá se to ale obejít zavoláním na 7788, což je zdarma.

Klepněte pro větší obrázek 
To vše beze smlouvy, služby jsou předplacené, objednat je můžete online, nebo telefonicky.
Kredit se dobíjí na terminálech Sazka, nebo online na webu společnosti, platí se kartou, převodem, nebo EuroPay.

Držte se poblíž Wi-Fi

Už jste pochopili, že Ha-loo má blízko k internetu, a tak je nabídka mobilního internetu spíše zklamáním. Můžete platit za jednotlivé megabajty, nebo si koupíte balíček v objemech 50, 100 či 200 MB. Cena nenadchne, datové balíky jsou spíše malé, a tak se uživatelé služeb Ha-loo budou držet poblíž Wi-Fi nejen kvůli levnějšímu volání. A pak je tu platnost: nově aktivovaný balíček platí jen do konce měsíce, je tedy potřeba dávat pozor na datum aktivace. Ha-loo ale své zákazníky motivuje k opakované aktivaci – opakované a automaticky aktivované balíčky jsou levnější a (z logiky věci) platí celý kalendářní měsíc.

Objem datCena
1 MB1 Kč
Jednorázový balíček 50 MB45 Kč
Opakovaný balíček 50 MB40 Kč
Jednorázový balíček 100 MB85 Kč
Opakovaný balíček 100 MB75 Kč
Jednorázová balíček 200 MB160 Kč
Opakovaný balíček 200 MB140 Kč

Společnost Ha-vel na tiskové konferenci oznámila, že prostřednictvím svého virtuálního operátora chce nabízet mobilní služby i dalším společnostem. Pokud se taková najde, vznikne podivně dlouhý vláček T-Mobile – GTS – Ha-loo a operátor 4. gardu, který se pochopitelně musí zaručit za určitý objem provozu.

Diskuze (82) Další článek: Samsung & Jay-Z: nové album pro majitele top Samsungů zdarma

Témata článku: , , Vláček, Jednorázový balíček, Pad, Určitý objem, Věda, Pře, Vir, Skvělá nabídka, Ostatní mobily, Uživatel služeb