Virtuální realita v autě. Holoride se spojilo s HTC a slibuje skutečně originální zážitek z jízdy

Společnost Holoride na veletrhu MWC oznámila partnerství s HTC. Firma totiž hodlá využít její brýle pro virtuální realitu VIVE Flow jako součást jejího systému palubní zábavy v automobilech. Brýle od HTC mají totiž pro nasazení v autech velkou výhodu ve svém kompaktním provedení a hlavně váze pouhých 189 gramů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Brýle HTC Vive Flow bude možné v autech v rámci systému Holoride možné využít už v druhé polovině tohoto roku

Holoride do brýlí chce implementovat vlastní technologii virtuální reality, kterou firma paradoxně označuje jako Extended (rozšířenou), jelikož v podobě virtuálního světa přináší nové možnosti palubní zábavy. Do brýlí tak dodá vlastní VR obsah, ale i tradiční 2D obsah, například pro sledování filmů, kdy je dokonce možné synchronizovat obraz v brýlích s více pasažéry. Chybět nebudou ani hry pro VR.

Klíčovou výhodou systému Holoride je napojení na pohyb auta, jeho polohu ale i navigačních dat, které je schopno využít ve virtuální realitě k lepším zážitkům. Jízdu v autě tak převedou do virtuálního světa, ve kterém také může obdobně jet ve virtuálním autě, letět letadlem či vesmírnou lodí. Vše bude jen na vývojářích, jak s daty z auta naloží. Společnost tvrdí, že její ambicí je i zapojení jezdců do Metaverse.

Přestože firma už o své vizi mluví delší dobu, až právě tato nastolená spolupráce pomůže jejímu většímu rozšíření. Ostatně VIVE Flow budou prvními brýlemi vhodnými pro širší nasazení pro automobily. Prostředí systému i celý ekosystém je už pro nasazení připraven, a to včetně vlastní platformy s obsahem využívající dokonce i vlastní kryptoměnu RIDE či tokeny NFT. Jak celá spolupráce dopadne, se ukáže již v druhé polovině tohoto roku. Mezi prvními automobilkami, kde zřejmě nasazení těchto technologií uvidíme, by mohlo být Audi, které je minoritním vlastníkem startupu Holoride.

Takto by virtuální realita od Holoride měla fungovat v autě:

Zdroj: Holoride

Diskuze (4) Další článek: Kolik stojí 1 GB dat? Nejvíc platí zákazníci v Africe, Česko uzavírá TOP 20 nejdražších zemí světa

Témata článku: HTC, , , , , , , , , , , , , , , , Extended, VIVE Flow, Zážitek, SLI, Zábava, Nasazení, Auto, Audi, HTC Vive Flow,