Vítězné koncepty mobilních designérů pro rok 2008

Unikátní koncepty nabízí designérský zážitek, nadstandardní funkce a originální řešení oblíbených funkcí.

Společnost Tancher představila vítězné koncepty mobilních telefonů, s nimiž se možná jednou setkáme v běžném nasazení. Zadání otevřené designérské soutěže Tancher Design Award 2008 obsahovalo návrh mobilního zařízení, které bude sloužit ke komunikaci někdy v roce 2014. Přihlásit se mohl kdokoliv, designéři se těšili na finanční a hmotné prémie.

Jaké byly společné znaky zúčastněných zařízení? Především šlo o netradiční konstrukce, špičkové funkční výbavy a také zajímavé nápady třeba pro současné výrobce telefonů.

První místo: Magic Mirror

Elektronické vybavení se u tohoto modelu ukrývá v zaoblené průhledné konstrukci, jehož tvar narušuje pouze zaoblený joystick k ovládání. Vnitřní hardwarové vybavení počítá s displeji se speciální projekcí. Díky unikátní kameře můžeme počítat s odezíráním povelů ze rtů uživatele včetně verbálních projevů. Se zařízením samozřejmě půjde telefonovat a posílat zprávy, chybět by neměl hudební přehrávač i televizní tuner.
Autor: Gorlov Timofey
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  
Ladné tvary a netradiční displeje uvnitř kulovité konstrukce

Druhé místo: Flash from the Light

Přední část zařízení představuje poloprůhledný plast, který kryje rozměrný dotykový displej. Na něm se také nachází virtuální klávesnice a další ovládací prvky. Rozhraní nabízí pohodlný přístup ke všem telefonním a multimediálním funkcím. Zařízení také obsahuje projektor s několika kamerami, jež umí zachytit povely ve formě gest rukou uživatele. Během promítání obrazu na libovolný objekt umí zařízení vytvořit aktivní odkazy, typicky při projekci webového prohlížeče stačí klepnout na viditelné odkazy prstem. Dotykový displej se při projekci může chovat i jako touchpad k posunu obrázků apod.
Autor: Peter Zsolt Koren
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Toto zařízení nejvíce připomíná současné telefony

Třetí místo: Touch Transformer

Multifunkční zařízení skloubilo do netradiční konstrukce funkce telefonu, projektoru, multimediálního přehrávače i záznamníku, počítá se s podporou 3D scanneru a holografického projektoru. Přepínání mezi jednotlivými funkcemi autor svěřil překlápěcí konstrukci, stačí ji různě natáčet, vyklápět apod.
Autor: Maxim Shkinder
Tip: Podrobnější informace o Touch Transformer (v angličtině)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chtěli byste podobnou skládačku nosit v kapse?
Diskuze (7) Další článek: iPhone 3G, Diamond, Innov8, Omnia a další za 3000 Kč? No problem...

Témata článku: , , Koncept, MOBI, Pro +, Mobil, Netradiční displej, Děs, Rok, Mobilní design, Hardwarové vybavení, DESI, Vítěz, Běžné nasazení