Vivo softwarově navýší výkon. Funkci rozšířené RAM dostanou čtyři modely

Vivo se přidává k trendu posledního roku, kdy někteří výrobci začali používat část kapacity vnitřního úložiště svých telefonů jako určitý typ alternativní operační paměti. Tím dokážou částečně navýšit výkon zařízení, resp. získat rychlejší přístup k datům z mezipaměti. U Vivo tuto funkci dostanou v průběhu září celkem čtyři modely prostřednictvím softwarové aktualizace.

Funkce virtuální operační paměti má u Vivo název Extended RAM 2.0 a dokáže z kapacity vnitřního úložiště podle potřeby a dostupnosti „ukrojit“ ve prospěch RAM až 4 GB prostoru. Zlepší se tak plynulost zařízení zejména při práci s více aplikacemi současně.

Klepněte pro větší obrázek
Funkci bude stačit jednoduše zapnout přímo v nastavení | Zdroj: Vivo

Rozšířenou RAMku získají vyšší modely Vivo X60 Pro, V21, Y72 a Y52. První generace Extended RAM byla u modelu X60 Pro a dovolila použít až 3 GB extra paměti, nyní bude kapacita navýšena na 4 GB. Také u modelů V21 a Y72 bude možnost rozšířit RAM paměť od 3 do 4 GB. O 1 GB vedle fyzických 4 GB bude možné vylepšit paměť u Vivo Y52.

Používání rozšířené virtuální operační paměti bude stačit zapnout přímo v nastavení systému v sekci RAM. Dál už se uživatel nemusí o nic starat – systém se sám plynule zapíná a vypíná ve chvíli, kdy je dodatečná paměť k dispozici.

Funkci rozšířené RAM obsahuje i model střední třídy Vivo V21 5G:

Diskuze (3) Další článek: Jak fotí Apple iPhone 13 a 13 Pro. Rozdíly jsou větší než loni, ale cílovou skupinu mají stále jasnou

Témata článku: Vivo, , , , , , Extended, Model, Trend, Funkce, Plynulost, Kapacita, F +