Vivo | EU

Vivo vstupuje na evropský trh. Telefony budou k mání hned v šesti zemích

Čínská značka Vivo se konečně odhodlala ke vstupu do Evropy. Značka, která se nebojí experimentů, futuristických konceptů a má také zajímavé výstupy v oblasti výzkumu a vývoje, si pro začátek vybrala šest evropských zemí, kde zapustí kořeny. Značka spadající pod konglomerát BBK Electronics bude nově oficiální cestou k dostání ve Francii, Španělsku, Itálii, Německu, Velké Británii a také v Polsku. Česká republika má být ve druhé vlně někdy v průběhu příštího roku.

Hlavní novinkou bude Vivo X51 5G, což bude jen lehce upravený model X50 Pro. Bude se jednat o model s 6,56" Super AMOLED displejem, který bude osazen hned čtyřmi fotoaparáty, hlavní snímač nabídne optickou stabilizaci, kterou ještě doplní gimbal. Smartphone ve Velké Británii vychází na 749 liber, což dělá v přepočtu zhruba 22 500 Kč. Souběžně budou k mání i starší modely střední třídy, Vivo Y70 a Vivo Y20s. Úplným základem bude model VIvo Y11s, který nabídne 6,5" LCD displej s rozlišením HD+, Snapdragon 460 a 5 000mAh baterii.

Co hledat za náhlým zájmem značky Vivo o Evropu? Tato čínská značka má jasné ambice, a to stát se cenově dostupnou náhradou za smartphony značky Huawei, které jsou ovlivněny omezeními a sankcemi ze strany americké administrativy. A pokud půjde vše podle plánu, je zřejmé, že se Vivo nebude bránit expanzi ani na další evropské trhy. 

Představovací video smartphonu Vivo X50 Pro+:

Velké plány pro Evropu nasvědčuje i strategické partnerství při pořádání fotbalového šampionátu EURO 2020, který se uskuteční příští rok na přelomu června a července, a také turnaje EURO 2024. Vivo chce navíc upravit vzhled své nadstavby FuntouchOS pro evropské uživatele, aby co nejvíce připomínala čistý Android.

Via GSMArena

Diskuze (4) Další článek: Zdravotnictví a technologie: Účinnost rovnátek si sami zkontrolujete smartphonem

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , HD +, Mání, Model, Displej, Španělsko, VST, Via GSMarena, Evropa, BBK Electronic, Itálie, Evropský trh, Značka, Šampionát, Funtouch, Německo, Francie,