Vizuální vyhledávání Google Lens jde na iPhony a iPady

Na iPhonech a iPadech je Google Lens dostupný již od března letošního roku, to ovšem pouze skrze aplikaci Google Photos. Nyní společnost integruje službu i do její vyhledávací aplikace Google (zdarma ke stažení zde). Po spuštění titulu se tak nově ve vyhledávacím poli zobrazí vedle mikrofonu pro hlasový vstup ještě ikona fotoaparátu pro ten vizuální.

Díky neznalosti služby uživateli platformy iOS je tak aplikace také patřičně informuje o tom, co všechno dokáže. Jedná se nejen o kopírování textu, jako jsou telefonní čísla, data a adresy, ale také o hledání produktů napříč webovými stránkami, identifikace rostlin a zvířat, objevování knih a ostatních médií a nechybí ani skenování QR kódů.

Rozhraní je pak jednoduché. Po odsouhlasení všech nutných přístupů stačí nasměrovat objektiv zařízení na daný objekt a klepnout na něho. Google Lens vám pak předloží možné výsledky. Integrace služby je postupná, proto ji nemusíte v aplikaci Google vidět ihned, ale až s odstupem několika dní. Google o této novince informoval na sociální síti Twitter.

Zdroj: 9to5Google.com

Váš názor Další článek: Kauza Česko vs. Huawei: Babiš vykázal mobily čínské značky z Úřadu vlády

Témata článku: , , , , Odsouhlasení, Webová stránka, Kopírování textů, Vyhledávání Google, Hlasový vstup, Aplikace, Vyhledávací pole, Vyhledávání, Letošní rok, Nutný přístup, Lens, Telefonní číslo, Vyhledávací aplikace, Objevování, Možný výsledek, Sociální síť, Photos