Vlajková Nubia Z17 je na světě. Má nulové boční rámečky a odolnost proti vodě a prachu

  • Také čínská značka Nubia má svůj nový vlajkový smartphone
  • Zatím je určen pouze pro Čínu
  • Je skvěle vybavený a voděodolný

Nubia, podznačka čínského ZTE, jako jedna z posledních představila vlajkový model pro letošní rok. Firma své modely přeznačila podle aktuálního letopočtu, a tak má novinka název Nubia Z17. Jde o pokračovatele loňského povedeného modelu Z11, který ale v několika směrech vylepšuje.

Předně zavádí po vzoru konkurenčních značek odolnost proti vodě a prachu podle stupně krytí IP67. Tělo zařízení je kovové, čtečka zůstává na zádech, ačkoli některé nedávno představené Nubie už ji přestěhovaly na bradu pod displejem. Zde má Z17 senzorové Home tlačítko, které reaguje i na některá další gesta.

Rychlé dobíjení a duální fotoaparát

5,5palcový Full HD IPS displej má minimalizované boční rámečky a podobně jako u loňského modelu lze gesty po hranách vyvolávat různé akce, např. regulovat podsvícení displeje, zesilovat hlasitost reproduktoru aj. Tutoriál s gesty využívající nulové rámečky najde majitel v nastavení telefonu.

Hardwarově si novinka nezadá se světovou špičkou – Nubii Z17 pohání procesor Snapdragon 835, k dispozici je variantně 6 nebo 8 GB operační paměti a 64 nebo 128 GB vnitřního úložiště typu UFS 2.1. Vzhledem k velikosti zařízení je možná lehce pod průměrem baterie s kapacitou 3 200 mAh, kterou lze alespoň rychle dobíjet přes USB-C konektor pomocí technologie Quick Charge 4.0. Stejný konektor poslouží i k poslechu hudby, analogový 3,5mm audio jack telefon nemá.

Nubia se drží trendů a přináší hlavní duální fotoaparát se senzory 23 + 12 Mpx. Díky tomu bude při 12Mpx rozlišení fotografie možný 2× optický zoom. Světelnost objektivu je f1.8 a velikost bodů 1,4 mikronu. Přední selfie kamera nabídne rozlišení 16 Mpx. Z17 běží na Androidu 7.1.1 Nougat s nadstavbou Nubia UI 5.0. Novinka byla představena zatím jen pro čínský trh, kde se začne prodávat začátkem prázdnin za v přepočtu zhruba 10 tisíc korun. V případě evropského uvedení by se česká cenovka mohla pohybovat okolo 15 tisíc korun.

Diskuze (13) Další článek: Hra The Elder Scrolls: Legends je nově k dispozici na tabletech s Androidem