Vodafone 945: lepší a stále levný Android míří do ČR

Vánoce se blíží a Vodafone chystá dvě atraktivní novinky. Výkonnější nástupce skvělého Vodafone 845 se bude prodávat i u nás.

Vodafone patří se 347 miliony uživatelů po celém světě k největším společnostem svého druhu vůbec, není proto divu, že pro své zákazníky nabízí také telefony s logem dobře známé stylizované uvozovky. Jen tak pro zajímavost, celkem se jich prodalo už přes 26 milionů. A protože se blíží prodejně tradičně silné Vánoce, také červený operátor obohatil portfolio svých modelů o nějaké ty novinky.

Vodafone 945: dostupný Android k ježíšku

Nejatraktivnější podzimní novinkou je bezesporu model Vodafone 945 s operačním systémem Google Android. Jde o pokračovatele úspěšného smartphonu Vodafone 845, který nabízí skvělý poměr výkonu a ceny. Tuzemský Vodafone ho má stále v nabídce za 3 577 Kč. Nicméně, novinka je konstrukčně opět dotykový telefon bez klávesnice, nic se bohužel nemění ani na použité verzi operačního systému – je jím Android 2.1 Eclair, ačkoli aktuální verze je 2.2 s přídomkem Froyo. Zda Vodafone tuto vadu na kráse v budoucnu odstraní updatem, není v tuto chvíli známo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sympatický smartphone s operačním systémem Android 2.1 za přijatelný peníz, to je nový Vodafone 945

Jisté ale je, že Vodafone 945 nabídne hodně muziky za relativně málo peněz – plná cena by neměla překročit čtyři tisíce. Přístroj zaujme nejen atraktivním vzhledem, ale i funkcemi. Jeho kapacitní dotykový displej umí multi-touch, dále má rozlišení WQVGA (240 × 400 bodů), úhlopříčku 3,2 palce, dokáže zobrazit 262 tisíc barev a při dotyku zavibruje. Co se týče konektivity, nechybí podpora sítí třetí generace ani rychlá data HSDPA a pomalejší EDGE. Přístroj disponuje také asistovanou navigací (A-GPS), Wi-Fi připojením a Bluetooth 2.1.

Oproti svému předchůdci má „945ka“ lepší i fotoaparát. Namísto 3 MPx je novinka vybavena pětimegapixelovou kamerou s bleskem. Interní paměť telefonu činí 300 MB, lze ji rozšířit o dalších 32 GB prostřednictvím mircoSD karty. Tento sympatický anroidový smartphone se začne prodávat ještě v říjnu ve dvou barevných variantách – černé a stříbrné. Ze zdrojů blízkých operátorovi víme, že přístroje se dostane i na náš trh.

Diskuze (80) Další článek: Samsung Bada 1.2 přinese zrychlené psaní Trace

Témata článku: , , , , Vodafone 845, Vodafone 945, Lep, Levný android, Mir, Voda, #Android,