Vodafone navýší základní datový balíček na 1 GB. Aktivuje se při zapnutí prohlížeče

Vodafone navýší datový objem u svého základního balíčku Připojení na měsíc. Z původního, spíše symbolického FUP limitu 100 MB se objem od 1. září zvýší na 1 GB. To už pro velmi úsporné uživatele, kteří se připojují hlavně přes Wi-Fi, teoreticky k základnímu surfování může postačovat. Vzroste nicméně i cena, z původních 49 na 79 Kč.

Balíček mohou využít jak předplacenkáři, tak i zákazníci, jejichž paušál neobsahuje datové služby. Tarif se zákazníkovi aktivuje a naúčtuje v momentě, kdy se připojí k datové síti – například spustí mobilní prohlížeč nebo aplikaci vyžadující mobilní data. Některé aplikace, např. Záchranka nebo Bright Sky, data nečerpají. Uživatelé, kteří nechtějí data používat, by si přenosy pro jistotu měli zakázat v nastavení telefonu.

Po aktivaci tarifu zákazník nově získá 1 GB dat na následujících 30 dní. Pokud data vyčerpá, tarif se mu kompletně obnoví – dostane opět 1 GB za 79 korun na nových 30 dní. Stačí si tak hlídat jenom dostatek kreditu na obnovení. O čerpání dat přitom zákazníka budou informovat SMS, a to při využití 75 %, 90 % a 100 % datového objemu, nebo si stav může ověřit v samoobsluze Můj Vodafone. Zde se dá také zakázat automatické dokupování dat nastavením limitu na 0.

Podívejte se do 5G laboratoře Vodafonu na brněnském VUT:

Diskuze (13) Další článek: Podívejte se, jak to vypadá na veletrhu duchů. Fronty jsou jen na covid test

Témata článku: , , , , , , Datový balíček, Objem, Pro +, Aplikace, Zapnutí, Data, Obnovení, Tarif, Zákazníci, Prohlížeč,