Vodafone odkrývá karty: v síti neomezeně a Sólo

S novou službou Vlastní síť neomezeně můžete volat a SMSkovat až desítce kontaktů ze sítě Vodafone za paušál. Více víme také o službě Sólo.

Vzpomínáte ještě na službu O2 Navzájem? Kyslíkový operátor s ní přišel na začátku října 2009, ale od té doby o ní moc není slyšet. Služba funguje na principu vytvoření skupiny až sedmi čísel v síti O2, která si po zaplacení paušálního poplatku mohou volat mezi sebou zdarma. Na službu existují různá zvýhodnění, ale v základní podobě to vypadá tak, že při plném obsazení skupiny vyinkasuje O2 od každého člena dvě stovky (celkem tedy 1 400 Kč), což není zrovna málo. Ušetřit lze, pokud se službou využíváte současně ADSL anebo máte čísla pod jedním zákaznickým účtem. Popřípadě obojí.

Se službou založenou na úplně stejném principu přichází nyní i Vodafone. Příjemným rozdílem oproti O2 ovšem bude možnost nejen volat ale i SMSkovat zdarma. Tedy ještě nebylo představeno nic oficiálně, ale na Twitteru Vodafone už vše podstatné prozradil. Nová služba se jmenuje „Vlastní síť neomezeně“ a přichází jako náplast na právě zrušené Kamarády ze všech sítí. Komunikovat ve vlastní síti neomezeně může u Vodafone skupinka až deseti lidí, ale každý z nich zaplatí za službu 240 Kč. Při plném obsazení skupiny tak operátor vybere na paušálech celkem 2 400 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Volat zdarma (za paušál) neomezeně můžete nově až s deseti svými kontakty, ale musí mít číslo u Vodafonu

Z pohledu jednotlivce ale nevypadá cena nijak závratně, jelikož by ho v takovém případě vyšla neomezené komunikace s jedním číslem jen na 24 Kč měsíčně, což je přijatelné. Služba Vlastní síť neomezeně není čtenářům MobilManie neznámá, první informace o ní jsme přinesli už před měsícem.

Na závěr jen dodám, že službu si mohou aktivovat jen zákazníci, kteří byli převedeni na nový zákaznický systém. Do něj jsou postupně převáděni majitelé předplacených karet, na jaře budou následovat paušální zákazníci a nakonec firemní klientela. Máte-li o službu zájem, musíte si jednoduše počkat až vás a vaše přátele či rodinné příslušníky Vodafone převede do nového systému.

Sólo: malá sleva na velké balíčky

„Se službou Sólo získáte slevu 5 % z paušálních balíčků a doplňkových služeb. Pokud máte zároveň aktivní i Po svém, je sleva dohromady 15 %,“ říká centrum péče Vodafone. Dále je třeba vzít v úvahu, že služba není určena pro firemní zákazníky s písemnou smlouvou na dobu určitou a pro ostatní je k mání opět pouze po přechodu na nový zákaznický systém. Pokud chce zákazník Sólo aktivovat, musí se na oplátku vzdát dotovaného mobilu (po 2 letech) či Vodafone Extra.

Jinak řečeno: každý zákazník s tarifem má nárok jednou za 2 roky na nákup cenově zvýhodněného telefonu nebo aktivaci Vodafone extra nebo právě služby Sólo. Sleva se počítá ze všech paušálních poplatků za služby, které se pravidelně obnovují. Abych nezapomněl, Sólo je dostupné jen a pouze pro uživatele tarifů Na míru, přičemž 5% sleva na balíčky zůstane aktivní dva roky.

Diskuze (94) Další článek: Týden mobilně 63: na displej v rukavičkách

Témata článku: , , Voda, Neo, Karta, Skupinka, SOL, Sít, Neo +,