Vodafone spouští 3G v Ostravě

Ostravské 3G Vodafone přechází z testovacího do komerčního provozu. Podle informací operátora je pokryto 99 % populace tohoto města včetně oblasti Plesné, Slezské Ostravy, Hrabové, Poruby i Krásného pole.

Kromě Ostravy mohou zákazníci Vodafonu rychle stahovat data do mobilu i přenosných počítačů také v Praze, Brně a Karlových Varech, jak se nám podařilo zjistit v pondělí, další na řadě je Plzeň.

V tiskové zprávě operátora je uveden také jeden zajímavý citát, který nabízí pohled na stavbu sítě z druhé strany. Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu říká: „Technici Vodafonu najezdili po Ostravě při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 1200 km. Nejnáročnější byla instalace technologie na těžní věž dolu Michal.“

Také Ostraváci si nyní mohou vyzkoušet na jeden měsíc zdarma datový tarif Připojení na stálo. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč. Podrobnosti o akci čtěte v tomto článku, přehled všech datových tarifů firmy Vodafone najdete zde.

Diskuze (10) Další článek: T-Mobile expanduje na poštu, nabídne tam Twist sadu za 549 Kč

Témata článku: , , , , Pavel Kos, Voda,