Vodafone startuje integraci s UPC. Obslouží více zákazníků a nabídne jim více služeb

Akvizice byznysu českého UPC operátorem Vodafone dostala posvěcení od Evropské komise, k dnešnímu dni startuje proces samotné integrace. Spojením vznikne poskytovatel s 1,5 milionu domácností připojených do sítě UPC a se 3,9 milionu zákazníků mobilních služeb. Vodafone se tak rázem v Česku stane jedním z největších konvergovaných providerů digitálních služeb včetně širokopásmového internetu, kabelové televize, mobilních dat i hlasových služeb.

UPC před převzetí Vodafonem obsluhovalo více než půl milionu zákazníků pevného internetu, další více než půl milion využíval služeb kabelové televize, 200 tisíc mělo v domácnosti nebo na pracovišti pevnou telefonní linku. Právě těmto zákazníkům může operátor nově nabízet konvergované služby zahrnující také mobilní internet a hlasové služby. Stejně tak se pro stávajících 3,9 milionu mobilních zákazníků může vytvořit atraktivnější nabídka pevného připojení a internetové televize.

Postupná integrace pod jednu značku

Byznys obou firem se sjednotí pod značku Vodafone, značka UPC z českého trhu časem zmizí. Proces integrace bude postupný a v první fázi se zákazníků nijak nedotkne – zákazníci Vodafonu se mohou tradičně obracet na svého operátora, pro zákazníky UPC nadále zůstává v provozu infolinka, facebooková stránka i internetová stránka UPC. Později Vodafone nabídne konvergované balíčky kombinující mobilní služby, pevný internet a kabelovou televizi a od tohoto okamžiku budou moci stávající zákazníci UPC využívat také prodejny Vodafonu.

Klepněte pro větší obrázek
Páteřní optické sítě UPC budou cenným přínosem do podnikání Vodafonu v ČR

Akvizicí UPC se Vodafone vedle rozšíření zákaznické báze dostává také ke kvalitní optické infrastruktuře, jejíž parametry naplňují cíle strategií „Digitální Česko“ a „Digitální agenda pro Evropu“. „Toto spojení posílí pozici Vodafonu nejen jako předního poskytovatele telekomunikací a zábavy, ale i jako strategického investora a významného zaměstnavatele v České republice“, říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic. Operátor má v plánu rozšiřovat optickou síť, která je zároveň nezbytná pro mobilní sítě 5G, jejichž komerční spuštění se plánuje v příštím roce.

Vodafone převezme také část zaměstnanců společnosti UPC, někteří naopak odejdou – to platí i pro dosavadního šéfa UPC Česká republika Martina Millera. Vedení společnosti Vodafone posílí coby viceprezident pro strategii a integraci dosavadní finanční ředitel UPC Petr Procházka. Generálním ředitelem Vodafonu nadále zůstává Petr Dvořák.

Co přinese spojení Vodafonu a UPC:

Diskuze (24) Další článek: V Lidlu startuje soutěž o 50 iPhonů. Stačí přepsat kód z účtenky do SMS

Témata článku: , , , , , , Česká republika, Vodafone Czech Republic, , Agenda, Petr Procházka, Optická síť, Internet, Petr Dvořák, Vodafon Czech Republic, Vodafone Start, Vice, Postupná integrace, Operátor, Zákazníci, UPC Česká republika, Integrace, Zak,