Volání nejen pro zamilované: co nejlevněji ve dvou

Operátoři nabízejí různá zvýhodnění pro volání na vybrané číslo nebo skupinu čísel. Služby využijí nejčastěji páry lidí, kteří chtějí být neustále v kontaktu a na jiná čísla příliš nevolají. Má nový tarif T-Mobilu Twist Duo šanci mezi zaběhnutou konkurencí?
Kapitoly článku

T-Mobile zatím bez větší reklamy, ale zřejmě cíleně ku příležitosti svátku svatého Valentýna, připravil nový tarif Twist Duo (psali jsme o něm poprvé už v pátek). Jak již název napovídá, jedná se o novinku mezi tarify předplacené služby Twist. Zvláštností tarifu je, že bude nabízen pouze novým zákazníkům a také to, že při jeho zakoupení dostanete rovnou dvě karty SIM. Mezi nimi pak můžete volat za výhodnější ceny oproti běžnému tarifu.

Nejen T-Mobile však nabízí výhodnější volání na vybrané číslo. Také konkurence má zajímavou nabídku podobně zaměřených služeb, které můžete využít i u svých stávajících paušálních tarifů. Pokud většina vašich volání směřuje například k partnerce nebo partnerovi, neměly by pro vás tyto nabídky zůstat bez povšimnutí. Mnohdy můžete hodně ušetřit.

T-mobile: jsi moje Nej

Kromě nejnovější nabídky Twist Duo má T-Mobile v nabídce výhodného volání na vybrané číslo i službu Nej. Ta je poměrně známá, protože je nabízena již poměrně dlouhou dobu a nejdříve to bylo jak k paušálním tarifním programům, tak k předplacenkám. S nástupem nových tarifů na konci minulého léta se však tato služba pro paušální programy přestala nabízet. K dispozici je však stále pro předplacené karty Twist.

T- Mobile Twist Duo Standard SMS Extra
paušál 0 Kč 0 Kč 0 Kč 69 Kč
špička T-Mobile Nej 3,40 Kč 3,40 Kč 3,40 Kč 3,40 Kč
vlastní síť 5,90 Kč 5,70 Kč 7,50 Kč 4,50 Kč
pevné sítě 7,90 Kč 4,50 Kč
ostatní mob. sítě 7,90 Kč 6,50 Kč
mimo špičku T-Mobile Nej 1,00 Kč 3,40 Kč 3,40 Kč 3,00 Kč
vlastní síť 5,90 Kč 3,40 Kč 7,50 Kč 3,00 Kč
pevné sítě 7,90 Kč 3,00 Kč
ostatní mob. sítě 7,90 Kč 6,50 Kč
SMS zpráva 2,90 Kč 3,40 Kč 2,00 Kč 3,40 Kč
Špička od 8 do 19 hodin, mimo svátky a víkendy

Standardní nabídka Twist tarifů se zdá oproti novince Duo dražší. Oproti tarifu Twist SMS je sleva jednoznačná hned na první pohled, výhodnější zůstávají pouze textové zprávy. Tarif Standard má dražší volání na všechny ostatní sítě, konkurovat nemůže ani jednokorunové sazbě tarifu Duo na vybrané číslo mimo špičku. To je také největší lákadlo tohoto tarifu. Oproti standardnímu tarifu se ovšem zdražilo volání do vlastní sítě, a to jak ve špičce (o 0,20 Kč), tak mimo špičku (2,50 Kč!). Levnější jsou ovšem SMS zprávy, konkrétně o 0,50 Kč.

Tarif Twist Duo je poměrně výhodný. Zvýšená cena za volání mimo špičku do vlastní sítě se bohatě kompenzuje levnějším voláním do jiných sítí, sjednocené ceny jsou navíc přehlednější. Pokud však chcete využívat levného volání na vybrané číslo, musí se vám přizpůsobit i druhá strana. Jiné číslo do páru s jiným tarifem nelze spojit. Důležité také je, že oba si budete muset změnit telefonní číslo, na tarif Duo nelze přejít z běžných Twist tarifů.

Nabízí se zamyšlení, zda se vyplatí na Twist Duo přejít i s předplacených tarifů konkurence. Pokud bychom brali v úvahu volání pouze na partnerské číslo, je tarif Duo bezesporu výhodnější. Vyplatí se také ve většině případů v poměru k tarifům Eurotelu Go. Pokud voláte na více čísel Oskara, budete s přechodem z Oskarty váhat. Mírně levnější SMS a volání do vlastní sítě je vyrovnaná náhrada za dražší volání do ostatních sítí a na vybrané číslo.

  T-Mobile Twist Duo Oskar Oskarta Eurotel Fun GO Eurotel Quatro Go
špička T-Mobile Nej 3,40 Kč      
vlastní síť 5,90 Kč 3,57 Kč 7,50 Kč 7,80 Kč
pevné sítě 7,14 Kč 11,10 Kč
ostatní mob. sítě
mimo špičku T-Mobile Nej 1,00 Kč      
vlastní síť 5,90 Kč 3,57 Kč 7,50 Kč 3,00 Kč
pevné sítě 7,14 Kč
ostatní mob. sítě 9,00 Kč
SMS zpráva 2,90 Kč 2,38 Kč 2,00 Kč 3,70 Kč

Cena za dvě SIM karty Duo je stanovena na přijatelných 149 Kč s dvacetikorunovým kreditem na každé z nich. Koupit si je můžete ve značkových prodejnách T-Mobilu, nabídka však zřejmě bude časově omezená. Omezena je totiž také platnost tarifu, využívat ho můžete jen do konce dubna příštího roku, potom automaticky přejde na tarif Twist Standard. Do té doby můžete přejít na jakýkoli paušální program, ale nemáte možnost zvolit jiný tarif Twist. K tarifu Duo se neváže věrnostní program Twist Bonus.

Standardní služba Twist Nej vám dopřeje trochu více svobody. Aktivovat si ji můžete ke všem běžným Twist tarifům a vybrat si můžete kterékoli číslo do sítě T-Mobile, na které budete volat levněji. Aktivaci a první volbu čísla máte zdarma, pokud jej budete chtít změnit, zaplatíte 113 Kč.


V druhé kapitole se podíváme na nabídku speciálních služeb pro výhodné volání na vybrané číslo u konkurence. Představíme si také speciální služby, kdy vedete účet za více SIM karet s výhodnějším voláním dohromady

Témata článku: , , , , Aktivovaný tarif, Zvýšená cena, Quatro Go, Největší lákadlo, Volání, Partnerské číslo, Pro +,