Volejte s T-Mobilem až hodinu za cenu tří minut (oživeno)

T-Mobile od včerejšího dne nabízí dvouměsíční akci, v jejímž rámci můžete volat až hodinu za cenu pouhých tří minut hovoru. Akce Dlouhé hovory je určena pro paušální i twistové zákazníky.

Kvůli vyšší DPH platíme od Nového roku za volání víc. Mobilní operátoři se sice už několikrát ozvali, jak se nám snaží zvýšení daně kompenzovat, ale zatím toho moc neukázali. Zvýšenou daň jednoduše promítli do svých ceníků a basta. Včera jsme ale obdrželi zprávu od T-Mobilu: volejte třeba hodinu jen za cenu tří minut.

Stručný přehled

Mobilní operátor: T-Mobile
Název služby: Dlouhé hovory
Popis: za cenu tříminutového hovoru lze telefonovat až hodinu 
Doba trvání: 5. ledna až 29. února 2004
Aktivace: není třeba aktivovat
Používání: před telefonní číslo se zadá předčíslí 7330
Další poplatky: žádné
Omezení: určeno jen pro volání v sítí T-Mobile, i za kratší hovor zaplatíte jako za tři minuty
Informace na webu: T-Mobile

Dlouhé hovory za pár korun

Není v tom žádný háček, dočasná akce Dlouhé hovory opravdu dovolí za cenu tří minut volat takřka libovolně dlouho. Včera jsme už sice měli trochu nahnáno, že T-Mobile akci, o které jsme napsali na Silvestra nakonec oficiálně neuvede, několik čtenářů nám už začalo psát cosi o kachnách, ale nakonec pro nás vše dobře dopadlo. Nebyl to silvestrovský vtípek.

Akce Dlouhé hovory platí od 5. ledna do 29. února a je určena pro paušální zákazníky i uživatele s předplaceným Twistem. Dlouhé hovory lze směřovat pouze do sítě T-Mobilu, a to tak, že před volané číslo vložíte předčíslí 7330. Výsledek může vypadat například takto: 7330 603 123 456, můžete využít i mezinárodní formát čísla: 7330 00420 604 123456 (nelze použít +420).

Na jeden zátah lze volat maximálně 65 minut, po této době se hovor automaticky ukončí. Účtovány jsou pouze první tři minuty, ovšem vcelku - vynásobte tedy u svého tarifu sazbu volání do sítě T-Mobilu třemi a dostanete částku, kterou za hovor zaplatíte. Musíte si tedy dobře rozmyslet, jak dlouho chcete volat. Hovor se vyplatí jen v případě, že budete volat déle než tři minuty.

Majitele paušálních tarifů je třeba upozornit, že při využití Dlouhých hovorů nepřijdou o své volné minuty; při neomezeném hovoru se neodečítají.

Domluvte se předem

Pokud si nejste jisti, že s vámi volaný protějšek bude chtít tak dlouho mluvit, domluvte si dlouhý hovor předem. Použijte třeba textovku nebo jednoduše zavolejte bez speciálního předčíslí. Nestrhne se vám tak zbytečně částka za tři minuty. Až si budete jisti, že budete mluvit déle než tři minuty, můžete po domluvě zavěsit a zavolat znovu.

Výhodou je fakt, že tuto akci mohou využít prakticky všichni zákazníci T-Mobilu. Výjimku mají jen exotické tarify T-Mobile Direct (Direct Plus, Direct Extra) a akce se netýká roamujících uživatelů cizích operátorů.

Několik výjimek

Akci nelze aplikovat na volání v rámci firemní sítě VPN. Poslední výjimkou je volání na číslo NEJ - hovor bude při volání přes akční předčíslí účtován jako tři minuty podle standardní sazby. Na sazbu NEJ se v tomto případě nebere ohled.

Pokud máte ke svému tarifu aktivován balíček Víkend+, za dlouhý hovor o víkendu a svátcích zaplatíte pouze 1,83 Kč včetně DPH.

Oživeno 6. ledna, 11.45: Přestože jsme výše zmíněnou informací dostali přímo od T-Mobilu, ve skutečnosti je to s Víkendem+ stejné jako u čísla NEJ. V případě využití dlouhých hovorů se vše počítá podle základní sazby tarifu.

T-Mobile s duchem Oskara

T-Mobile nabídnul akci, která je výhodná jak pro něj, tak pro zákazníka. Jak uvedl jeden čtenář v diskusi pod tiskovou zprávou, uživatel lépe vstřebá vyšší ceny po zvýšení DPH a T-Mobile si ho tak rozhodně udrží. Není navíc třeba mít strach, že by operátor měl s dlouhými hovory škodu. Náklady na hovor ve vlastní síti jsou minimální, jen málokdo vydrží telefonovat celou hodinu a navíc se často stane, že budete muset zavěsit dřív, než vyčerpáte alespoň první tři minuty.

Podobný model už několikrát úspěšně praktikoval Oskar: s Oskartou bez limitu (rok 2000) a její Speciální edicí (2002). V prvním případě bylo do oběhu vpuštěno třicet tisíc Oskaret, které nabízely hodinové volání za zhruba deset korun, v druhém případě se volalo po páté minutě zdarma. Triumf Oskara spočívá v tom, že majitelé těchto Oskaret mohou výhody čerpat nadále, T-Mobile akci dočasně omezil - dostupná je ovšem pro všechny. Mimochodem, Oskar přišel s voláním zdarma i letošní Vánoce, jednalo se o bonus Štědré hodiny


Na závěr jsme připravili přehled cen u paušálních a Twist tarifů vynásobený třemi minutami, abyste přesně věděli, kolik za tzv. Dlouhý hovor zaplatíte.

Současné paušální tarify

tarif cena za hovor
Tarif Student 7,00 Kč
Tarif 80 HIT, Tarif 200 HIT, Tarif 400 HIT, Partner I 7,30 Kč
Tarif 80, Tarif 200, Tarif 400, Partner II, Partner III 9,20 Kč
Tarif 20 Start HIT 11,70 Kč
Tarif 20+20 12,80 Kč
Tarif 20 Start 14,60 Kč

Starší paušální tarify

tarif cena za hovor
Ekonom Nonstop, Aktiv Nonstop, Aktiv Klasik Nonstop, Manažer Nonstop, Diamant Nonstop, Tarif 20 HIT, Tarif 20 Nonstop, Tarif 60 HIT, Tarif 60 Nonstop, Tarif 120 HIT, Tarif 120 Nonstop, Tarif 300 HIT, Tarif 300 Nonstop 7,30 Kč
Tarif 20, Tarif 60, Tarif 120, Tarif 300, Ekonom, Manažer, Diamant 9,20 Kč
Aktiv, Aktiv Klasik 11,00 Kč

Předplacené tarify Twist

tarif špička

mimo špičku

Twist Standard  17,40 Kč 10,50 Kč
Twist SMS 22,80 Kč 22,80 Kč
Twist Extra 13,50 Kč 9,00 Kč
Twist Rock&Roll  20,70 Kč 3,30 Kč
Twist Special 20,70 Kč 3,30 Kč
Twist Home 16,80 Kč 16,80 Kč
Diskuze (56) Další článek: Pro Nokii už nebudou příští roky tak snadné

Témata článku: , , Dočasná akce, Mobil, MOBI, Hod, Vole, T Mobil, T - Mobil, Min