VoLTE a VoWiFi opravdu pro každého. Vodafone má ultralevný smartphone, který zvládne obojí

Dosud jsme byli zvyklí, že nejnovější technologie jsou dostupné obvykle jen majitelům nejdražších a nejlépe vybavených smartphonů na trhu. Tuto zvyklost nyní bourá Vodafone, který představil svůj letošní nejlevnější smartphone Vodafone Smart Turbo 7. Novinka stojí 2 377 Kč a za tuto cenu nabídne funkce VoLTE i VoWiFi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vodafone Smart Turbo 7

Vodafone má letos v nabídce celkem už čtyři na míru postavené smartphony. Vystupují pod názvy Platinum, Ultra, Prime a Turbo. Většinu z nich vyrábí pro operátora společnost Alcatel a všechny modely disponují nebo v budoucnu přinesou podporu pro technologie VoLTE a VoWiFi v síti Vodafonu.

Výbava smartphonu se jinak pohybuje na úrovni nejnižší třídy. Pětipalcový displej nabídne rozlišení pouhých 480 × 854 bodů. O výkon se stará čtyřjádrový procesor od MediaTeku (MT6735M), spolu s 1 GB operační paměti. Uživateli je k dispozici pouze 8 GB vnitřního prostoru, z čehož je reálně dostupná polovina. Fotoaparáty mají rozlišení 5 a 2 Mpx, baterie disponuje kapacitou 2 000 mAh. Zařízení se prodává jako singleSIM s plnou podporou českých LTE pásem.

Diskuze (18) Další článek: Konečně Vulkan! Galaxy Note 7 nabídne čtyři hry využívající nástupce OpenGL

Témata článku: , , , , , Vodafone Smart, Vodafone Smart Turbo 7, Smartphone, Voda, Vnitřní prostor, Nejnovější technologie, Ultra, Kter, Pro +, SMA,