Vrátí T-Mobile kredit, nebo nevrátí?

V poslední době se objevilo několik vzájemně si odporujících zpráv o možnosti navrácení kreditu vrámci ukončení používání Twist karty. Jak to bude ve skutečnosti?

Jako první proběhla webem zpráva o možnosti vyplacení neprovolaného kreditu v souvislosti s úpravami cen volání a SMS. Pocházela ze stránek Sdružení pro ochranu spotřebitelů a zněla:

Zákazník bude mít možnost po 1.2. 2003 vrátit Twist kartu a společnost RadioMobil mu vrátí nevyčerpaný kredit v penězích. V současné době dokončujeme podrobné podmínky tak, aby byly pro zákazníka co nejjednodušší a zároveň, aby zamezily možnosti zneužití. Jakmile bude podrobný způsob vrácení nevyužitého kreditu dokončen budeme o našem postupu informovat veřejnost.

Vzápětí ovšem byla dementována tímto vyjádřením ředitele vnějších vztahů, JUDr. Janků:

T-Mobile bude komunikovat se všemi zákazníky, kteří budou chtít ukončit používání karty Twist v souvislosti s cenovými změnami. Máme připravena různá řešení a každý obdobný případ bude posuzován individuálně. Jen v odůvodněných případech může být nevyužitý kredit vrácen. Nebude se však jednat o plošnou variantu, neboť v případě anonymních uživatelů existuje nebezpečí zneužití (například při nelegálním nabytí Twist karty).

Opakovanými dotazy na infolinku jsem se od různých operátorů dozvěděl zhruba toto:

Je nutno poslat písemnou nebo faxovou žádost na Oddělení péče o zákazníky a tam bude posouzeno, zda jde o žádost oprávněnou nebo ne, tedy, zda bude zbývající kredit uživateli (bývalému) navrácen či nikoli.

Ani jeden z mnou oslovených operátorů neměl k dispozici kriteria posuzování oprávněnosti požadavku ani dobu, kterou bude Oddělení péče o zákazníky na posuzování potřebovat. Jen orientačně jsem se dozvěděl, že snad do jednoho měsíce, ale pravděpodobně do týdne či deseti dnů, ovšem zcela nezávazně. Někteří mnou oslovení operátoři mne navíc odkazovali na Reklamační oddělení. Ani jeden z operátorů pak nebyl schopen specifikovat datum, do něhož je nutno žádost zaslat ani formu navrácení kreditu.

Bohužel, internetové stránky T-Mobile, stejně jako tiskový mluvčí, mlčí a podporují tak zbytečné dohady a spekulace a tím i kvas různých diskusí.
Zřejmě tedy půjde opravdu o velmi individuální rozhodování, kdy nejsou žádná pravidla dána věřejnosti k dispozici.

 

Diskuze (34) Další článek: Eurotel a T-Mobile vyměňuje nabíječky k Dataphonu a MDA kvůli možné vadě

Témata článku: , , , T - Mobil, Mobil, MOBI, T Mobil