Všechno, co potřebujete vědět o 5G sítích. Sledujte bezplatnou on-line konferenci

Právě dnes, ve středu 22. července, začíná Videokonference na téma 5G sítě, která zodpoví nejpalčivější otázky spojené s tímto technologickým fenoménem. Jaký přínos má 5G pro běžné uživatele? Jak je to s bezpečností 5G? Jak složité je vybudovat 5G síť? Škodí 5G zdraví?

Podívat se může každý a zdarma, video stream z konference je nahoře v tomto článku. Konference začíná ve 14:00 a bude trvat zhruba 90 minut.

Program videokonference

  1. 5G Unboxing: jaký je praktický přínos sítí 5G pro běžného uživatele a jak probíhá upgrade stávajících sítí? (Kamil Anis, Solution Sales, Huawei)
  2. 5G v EU a Česku: opravdu potřebujeme sítě páté generace? (Ondřej Malý, konzultant, bývalý člen Rady ČTÚ)
  3. 5G sítě a bezpečnost (Filip Chytrý, Technical Sales Director, Avast)
  4. EM pole generované 5G sítěmi: vědecky, ale přehledně a pro každého, proč nejsou sítě 5G zdraví škodlivé (Jan Vrba, Fakulta elektrotechnická,  ČVUT)
  5. Panelová diskuse: technologie 5G, výstavba sítí, aukce frekvencí, (ne)bezpečnost 5G sítí (kromě všech výše uvedených řečníků se zúčastní také Roman Máca, Analytik Institutu pro politiku a společnost)

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: Microsoft bojuje o Android. Skvělý Launcher 6.0 má haldu užitečných novinek

Témata článku: , , , , , , Video stream, Síť, Jan Vrba, Vrba, Sales Director, Rada ČTÚ,