Všechny zářijové novinky u mobilních operátorů

Mobilní operátoři připravili na začátek školního roku zajímavé akce. Eurotel například rozdává studentům 600 SMS, Oskar k dotovaným telefonům nabízí totéž a s T-Mobilem posíláte každou druhou SMS zdarma. A co je ještě nového?
Kapitoly článku

Oskar

Oskar – vyberte si dárek k telefonu

Oskar připravil lákavou nabídku pro nové paušální zákazníky, kteří zvažují nákup telefonu za zvýhodněnou cenu. Každý nový zákazník, který si od 1. září do 31. října 2005 vybere k jakémukoliv tarifu Naplno (kromě Rozjezdu Naplno) zvýhodněný mobilní telefon, získá od Oskara zdarma 600 SMS, 120 volných minut na volání do všech sítí nebo víkendové volání do sítě Oskar zdarma. Odměnu si zákazník může vybrat, platí vždy po dobu půl roku. Volné SMS a minuty na volání jsou rovnoměrně rozloženy do tohoto časového období, každý měsíc tedy můžete čerpat 100 SMS nebo 20 volných minut navíc.

Mějte Chytrý přehled

Od 8. září zavádí Oskar novou službu Chytrý přehled, se kterou budou mít paušální zákazníci dokonalou kontrolu nad svým telefonním účtem. Pomocí Chytrého přehledu zákazníci s tarify Naplno přímo v mobilu uvidí, kolik jim ještě zbývá volných minut, kolik jich provolali celkem, kolik poslali textových zpráv a kolik protelefonovali celkem a nad rámec svých balíčků v korunách. Tato služba bude nabízena zdarma.

Více informací o službě Chytrý přehled se můžete dočíst v samostatném článku.


T-Mobile

Každá druhá SMS zdarma

T-Mobile připravil akci, se kterou za posílání textových zpráv zaplatíte jen polovinu běžné ceny. Každá druhá SMS je totiž odesílána zdarma. Akce je dostupná jak uživatelům paušálních programů, tak pro majitele předplacenek Twist, pokaždé ale v trochu jiné podobě.

Pro paušální zákazníky akce platí od 1. září do 31. října 2005 a uživatelé se o ni musí přihlásit. Platí pro nové i starší tarify. Pro aktivaci služby je nutné zaslat bezplatnou aktivační SMS zprávu ve tvaru SMS A 2 na číslo 4603 nebo nastavení provést v rámci služby Můj T-mobile na internetu či wapových stránkách portálu t-zones.

Nabídka platí po vyčerpání volných SMS a nevztahuje se na speciálně tarifikované SMS, jako například zprávy odesílané na zahraniční čísla, textovky odesílané v rámci roamingu nebo Premium SMS se speciálními sazbami, která se využívají například při televizním hlasování.

Předplacenkáři budou moci službu využít v rámci programu Twist Bonus, ale až od 1. října 2005. Bude platit nejméně do března příštího roku. Podrobné podmínku programu Twist Bonus najdete zde. Základním principem je, že pokud během třiceti dnů dobijete Twist kartu určitou částku, můžete se zařadit do programu a následně čerpat různé výhody, například právě chystané textovky za polovic. Měsíční útrata, která vám otevře bránu k programu, se odvíjí podle délky aktivace SIM karty:

Stáří Twist karty potřebná výše měsíční útraty
do 6 měsíců 600 Kč
6 měsíců až 1 rok 400 Kč
1 rok až 2 roky 300 Kč
více než 2 roky 250 Kč

Podrobnosti o službě Každá druhá SMS zdarma si můžete přečíst zde.

Nové datové tarify

Posledním srpnovým dnem přestaly platit dosavadní datové tarify a od 1. září je zastupují tarify nové, jednodušší. V novém systému je základní rozdělení – cena za wap a cena za internet. Tyto základní ceny platí automaticky ke všem hlasovým tarifům a nejsou pochopitelně zatíženy žádným měsíčním paušálem. Nerozlišuje se ani období denní špičky, jak tomu bylo dříve u některých tarifů.

T-Mobile internet wap
Cena za přenesený kilobajt 0,07 Kč 0,60 Kč
Účtovací jednotka 5 kB 5 kB

Pokud využíváte datových služeb více, pak jsou pro vás připraveny dvě možná zvýhodnění s paušálním poplatkem. Po vyčerpání volných jednotek se za další stažená data platí podle standardní sazby. Zvýhodnění WAP je určeno pro uživatele wapu, kteří tak mohou za využívání této služby ušetřit, druhé zvýhodnění s názvem Email&PDA využijí zejména uživatelé, kteří ve svém mobilu hojně využívají e-mailový klient nebo internetový prohlížeč.

T-Mobile         WAP Email&PDA
Měsíční poplatek 118 Kč 237 Kč
Volné jednotky internet 10 MB
Volné jednotky wap 1 MB

V nové nabídce nechybí ani neomezené tarify. Základem je tarif Internet+, který si můžete přidat k jakémukoli hlasovému tarifu jako doplňkový tarif. Samostatně bude k dispozici tarif Internet a při úvazku na jeden rok můžete získat výhodnější variantu Internet Hit. Při dvouletém úvazku k tarifu Internet si můžete vybrat z nabídky dotovaných telefonů, tarif je ale možné pořídit i bez smluvního závazku.

Neomezené tarify *Internet+ Internet Internet HIT Twist Internet
měsíčné poplatek 832 Kč 832,00 Kč 772 Kč 850,00 Kč
volné minuty na volání
cena za volání dle hlas. tarifu 7,14 Kč 7,14 Kč dle Twist Standard
cena za SMS dle hlas. tarifu 2,02 Kč 2,02 Kč 3,40 Kč
* pouze jako doplněk k hlasovému tarifu

Podrobné informace o nových datových tarifech, srovnání se staršími tarify a porovnání s konkurencí najdete zde.

Témata článku: , , , , Mobil, Eurotel Start, MOBI, Zář, Mobilní operátor, Novinky, Nov, Operátor,