Vycházejí zářijové Mobility: 100 stran a velký přehled parametrů

Zářijové Mobility mají šestnáct stran navíc. Tématem čísla je test MP3 mobilů, kromě toho se věnujeme ovládání telefonů a ochranným fóliím na displej. Otestovali jsme Sony Ericsson W800i, Samsung E530, Nokii 8800 a několik dalších mobilů. Vzadu najdete dvanáctistránkový přehled parametrů.

Mobility 9/05 vycházejí se dvěma variantami titulní strany, obsah je stejný. Pokud je kupujete na stánku, dejte pozor, abyste je omylem nekoupili dvakrát. Verze s modelkou pokračuje v letošní tradici stylových obálek, je zaslána všem předplatitelům. Varianta s mobilními telefony zase navazuje na minulé ročníky Mobilit. Sami si vyberte, která se vám líbí víc.

 

Když už budete v tom rozhodování, dejte nám vědět, co se vám líbí. Pošlete slovo MODELKA nebo MOBILY na naše telefonní číslo 608 80 50 80 (cena za zprávu závisí jen na vašem tarifu). K výsledkům vašeho hlasování budeme přihlížet při plánování příštích obálek.

Soutěžit mohou také majitelé fotomobilů, stále totiž pokračuje soutěž Fotomobility. Informace o aktuálním tématu najdete na stránkách foto.mobilmania.cz, v tomto kole se soutěží o Bluetooth sluchátka Plantronics.

 

Raz, dva, tři, MP3

Hlavní téma zářijového vydání se zabývá MP3 přehrávači v mobilních telefonech. Nejprve krátce vysvětlíme, co to vlastně MP3 je a jaké vlastnosti by měl splňovat dobrý MP3 přehrávač. Potom se rovýma nohama vrhneme do testů osmi vybraných mobilů umožňující přehrávání MP3. Na zvláštní stránce potom najdete přehled všech MP3 mobilů s několika parametry.

  

Každá značka mobilu má zvláštní způsob ovládání a my jsme se rozhodli, že je vzájemně srovnáme. Víte například, co je to NaviKey a v kterém modelu ji Nokia poprvé použila? Jak se ovládaly telefony Sony a co jsou to půlené funkční klávesy?

 

Když si odřete mobil, zase tolik se nestane. Když se ale odře displej, dost vám to znepříjemní práci s telefonem. Otestovali jsme několik druhů ochranných fólii a speciální pastu na čištění škrábanců.

 

Mobily opravdu testujeme

Na český trh míří celá řada nových telefonů, o těch nejzajímavějších jsme připravili krátký první pohled. V tomto čísle se jedná o Siemens CC75, Philips 960, Samsung D600 a Nokii 1100.

   

Všechny ostatní telefony jsme měli fyzicky v ruce a důkladně je otestovali. Nemusíme tak spoléhat na parametry dodané výrobcem, jeho fotografie záměrně zakrývající drobné nedostatky a podobně. Zkrátka pro vás připravujeme informačně hodnotné a věcně správné články.

Test čísla je věnován Samsungu E530, který je zaměřen především na ženy. Na rozdíl od květinového Siemensu, který jsme testovali minule, ho ale klidně mohou používat také muži.

  

Hitem měsíce je pravděpodobně Walkman, tedy Sony Ericsson W800i. Funkčně vychází ze skvělého Sony Ericssonu K750i, je ale zaměřen na přehrávání hudby. Dostanete k němu skvělá sluchátka a obrovskou paměťovou kartu.

 

Pokud chcete něco opravdu luxusního, pořiďte si Nokii 8800. Po několika letech tedy skončilo kralování titanové Nokie 8910i, novinka není o nic méně luxusní. Jen ta cena, ta je docela nepříjemná.

 

Objevili se dva telefony, které mají podobnou cílovou skupinu. Proč je tedy nesrovnat? V Mobilitách proto najdete Duel Nokie 1100 a Sony Ericssonu J300i.

 

V nabídce T-Mobilu se objevily další Sagemy. Tentokrát jsme otestovali Sagem myZ-55, povedený telefon vysouvací konstrukce. Velkým lákadlem je zajímavá cena.

 

Po nějaké době se opět tu a tam prodávají telefony značky Alcatel. Občas se jim proto budeme také věnovat, již v zářijových Mobilitách najdete testy Alcatelů OneTouch 556 a 757.

 

Dárek pro skutečné odborníky

Zářijové Mobility mají přesně 100 stran, což je o šestnáct více než obvykle. Strany navíc jsme nevyužili pro reklamy, jak by možná mnozí očekávali. Plných dvanáct stran jsmě věnovali podrobnému přehledu parametrů mobilních telefonů. Celkem jich tam je 188, schválne si je zkuste přepočítat.

 

Diskuze (9) Další článek: Kdo je jednička mezi operátory? To se ještě dlouho nedozvíme

Témata článku: Sagem myZ-55, Samsung E530, Siemens CC75, Sony Ericsson W800i, Mobil, Velký přehled, Parametr, MOBI, Přehled, Str, Velký, Pře, Zář