Vychytávky od LG: VR brýle, 360° kamera a kulový robot

LG G5 zaujme výměnnými moduly, ale Korejci pro ni mají haldu dalších atraktivních hraček od virtuální reality po jezdícího robota.

LG nepřivezlo do Barcelony pouze nejodvážnější superphone současnosti, ale i chytré doplňky, které budou s LG G5 spolupracovat. Kromě výměnných modulů totiž bude možné přes Bluetooth připojit i brýle 360 VR, chytrou kamerku 360 Cam, kulovou kamerku Rolling Bot, sluchátko Tone Platinum a hudební sluchátka H3 by B&O Play.

Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá nové příslušenství (nejen) pro LG G5 pohromadě.
Klepněte pro větší obrázek
Koncept LG Friends – zkrátka příslušenství, které se dá připojit k G5, ať už prostřednictvím zásuvného modulu, nebo bezdrátově.

LG 360 VR

LG poprvé vstupuje do řeky jménem rozšířená realita. Jde na to však odlišnou cestou než konkurence. Na rozdíl od Samsungu se LG G5 nebude do VR brýlí vkládat, ale připojí se přes speciální kabel. Po zapnutí dokáží brýle simulovat 130" televizi ve vzdálenosti dvou metrů. 

Klepněte pro větší obrázek
LG 360 VR váží jen 118 gramů.

Na tiskovce se LG chlubilo jemností 639 ppi, ale v reálu má jedno oko k dispozici displej o rastru pouhých 960 × 720 pixelů. Na jednu stranu je to ve srovnání s 2K displeji telefonů od Samsungu málo, na druhou stranu jsou displeje v ideální pozici a prostorový dojem je skvělý. Co se obsahu týče, můžete konzumovat výstupy z LG 360 Cam, ale poslouží i YouTube, Facebook, nebo cokoliv vytvořeného pro Google Cardboard.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Brýle jsou poměrně úzké, takže po jejich nasazení stále prosvítá okolní světlo.

LG 360 Cam

Jihokorejská společnost se pouští i na pole ultra přenosných videokamer. Její odpověď například na HTC RE se jmenuje LG 360 Cam. Má dvě 13Mpx širokoúhlé kamerky, které jsou schopné poskládat 360stupňový obraz a natáčet video ve 2K rozlišení. Videozáznam se následně ukládá do 4GB vnitřní paměti, kterou lze rozšířit o microSD kartu. Při životě kameru drží 1 200mAh akumulátor. Zajímavostí je možnost nahrávat 360stupňové video na Google Street Viewl

Klepněte pro větší obrázek
LG 360 Cam zvládne zaznamenávat zvuk v 5.1.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Také LG potvrzuje nástup VR/360° kamer do hlavního proudu.

Kamera a brýle v akci:

LG Rolling Bot

Model 360 Cam není jedinou představenou videokamerou. Další je netradiční Rolling Bot s 8Mpx kamerkou zabudovanou do plastového obalu kulovitého tvaru. Poslouží jako monitorovací systém pro domácnost, jako IP kamera totiž umožňuje přenos živého vysílání do smartphonu.

Klepněte pro větší obrázek
LG Rolling Bot umožní hlídat i vaše domácí mazlíčky. Za tímto účelem má zabudovaný reproduktor, takže si s nimi můžete povídat.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hračička, domácí robůtek, kterého můžete ovládat nebo skrze něj na dálku promlouvat na domácí mazlíčky. Nápad zajímavý, jen na zarušeném výstavišti spojení s telefonem nefungovalo podle představ.

Rolling Bot v akci:

LG Tone Platinum

Počínajícím trendem v mobilním světě začíná být spolupráce výrobců telefonů s úspěšnými společnosti z jiného byznysu. V tomto případě se bavíme o spolupráci LG a Harman/Kardon. Výsledkem jsou sluchátka LG Tone Platinum. Jako první Bluetooth sluchátka na světě podporují aptX HDcodec zajišťující bezztrátový 24bitový zvuk.

Klepněte pro větší obrázek
​Sluchátka LG Tone Platinum mají hliníkové konce.
Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka tohoto typu nejsou od LG žádný divoký experiment, má za sebou už dvě generace a při vývoji Tone Platinum zúročil veškeré zkušenosti. 

H3 by B&O Play

Konečně byly na scéně i sluchátka H3 by B&O PLAY. Ty sice nevyrobilo LG, avšak přesto jsou s touto společností spojena. Jsou totiž schopná využít funkcí a možností modulu Hi-Fi Plus with B&O PLAY, který můžete připojit zasunout do spodní šachty LG G5. Sluchátka je možné připojit i k jakémukoliv jinému telefonu s Androidem, avšak budou omezeny možnostmi audio výstupu konkrétního modelu.

Klepněte pro větší obrázek
​Značka Bang & Olufsen je zárukou kvality.
Diskuze (1) Další článek: Sony Xperia X: Lepší v reálu než na papíře [MWC]

Témata článku: LG, , , , , , , , , , LG G5, LG G5 SE, Nápad zajímavý, Audio výstup, Bang & AMP, LG Friends, Hlavní proud, HDC, Okolní světlo, Robot, Aptx hd, Kamera, Hračička, Výměnný modul, Živé vysílání,