Vyčnívá z davu. Herní speciál Lenovo Legion Duel 2 dostal aktivní chlazení

  • Herní Lenovo Legion Duel 2 je mobilní unikát
  • 90W dobíjení docílíte zapojením dvou nabíječek současně
  • Hráči ocení spoustu herních ovladačů i aktivní větráček s životností 50 tisíc hodin

Lenovo představilo herní telefon Legion Duel 2, a nečekjte žádnou „tuctovku“. Nový smartphone dost výrazně vyčnívá z davu, ať již svou primárně horizontální orientací, výsuvnou selfie, ultrazvukovými „triggery“, dvěma USB-C konektory, 90W kabelovým dobíjením či aktivním chlazením. A zatímco loňský předchůdce Lenovo Legion se do Evropy nedostal, dvojka si už na starý kontinent brousí zuby. Na pulty obchodů se dostane v květnu a cena základní varianty rozhodne nevypadá nijak špatně!

Při pohledu z čelní strany máme tu čest s obřím smartphonem, jehož displej narostl do úhlopříčky 6,92 palce. Nečekejte nic jiného, než AMOLED panel s rozlišením Full HD+ (2 460 × 1 080 pix) a 144 Hz obnovovací frekvencí. Displej podporuje HDR10+, kryje jej Gorilla Glass 5, jeho maximální jas činí 1 300 nitů, a na přední straně je ještě doplněn stereoreproduktory. 44MPx selfie od Samsungu (fotočip GH1+) se vysouvá z boku, ovšem telefon je standardně orientován na šířku, takže periskop, při pohledu na konvenční smartphone, vlastně vyskakuje z pravého boku.

Ultrazvuková i fyzická tlačítka

Horizontální rozvržení telefonu je přímo určeno pro hraní her. V rozích najdete dotykové ultrazvukové „triggery“ L1, L2, R1 a R2, dvě velké plochy na displeji pak dokáží rozeznat různou úroveň tlaku prstů (tzv. „Octa-Trigger Aray“), což využijete na různé herní akce. Pocit „stisknutí“ displeje s vibrační odezvou má mít velmi blízko ke konzolovým tlačítkům. Herní ovladače završují dvě fyzické klávesy na zbroušeném rozhraní mezi bočním rámem a zadním panelem, a také dvě tlačítka umístěná zhruba uprostřed zad, na které dosáhnete prostředníky.

Oficiální představení Lenovo Legion Duel 2:

Záda jsou rozdělena na tři části. Pod krajními kryty jsou umístěny dvě 2 750mAh baterie, ve skleněném středu s RGB logem Lenovo Legion najdeme fotoaparáty (64 + 16 MPx) a také větráček - důkaz aktivního chlazení. Jeho hlavním úkolem je nasávání vzduchu z okolí, který prochází zahřátými útrobami. Druhý větráček umístěný poblíž horní hrany se pak stará o vývod chladnějšího vzduchu ven. Lenovo se chlubí, že se mezigeneračně zvýšila účinnost aktivního chlazení o rovných 30 procent! Hlasitost ventilátoru je jen 24,7 dB, jeho výdrž je stanovena na 50 tisíc hodin.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dělená baterie otevírá až 90W kabelové dobíjení, a to při připojení dvou nabíječek najednou

Na delší i kratší boční hraně najdete vždy po jednom USB-C konektoru. Pokud využijete jeden z nich při nabíjení, je maximální nabíjecí výkon 65W. Pokud však k nabíjení současně využijete oba konektory, tj. do druhého vložíte druhý přibalený adaptér, zvýší se dobíjecí výkon až na 90W! V řeči čísel to znamená, že 5 500mAh baterii dobije za pouhou půlhodinu! Lenovo v tiskové zprávě uvádí, že do telefonu přidalo spoustu ochranných mechanismů, které zajišťují bezpečnost při nabíjení a také, z dlouhodobého hlediska, chrání baterii.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pohled do útrob telefonu a dostupná tlačítka při hraní her

Výpočetní výkon samozřejmě obstarává Snapdragon 888, který může spolupracovat s 12, 16 nebo dokonce s 18GB RAM! Základní varianta nabízí 256GB úložiště typu UFS 3.1, maximálně se dostanete na dvojnásobek. Mimo 5G můžete ve výbavě počítat i s podporou Wi-Fi 6E, NFC a Bluetooth 5.2. V telefonu běží Android 11 s grafickou nadstavbou ZUI 12.5 od Lenova. Nový herní topmodel bude k dostání v černé (Ultimate Black) a v bílé (Titanium White)

Lenovo Legion Duel 2
rozměry a hmotnost: 176 × 79 × 9,9 mm, 259 g
displej: 6,9", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 460, 389 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1400|600 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 5 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 888 (8× Cortex-X1, 3 GHz, 5nm)
operační systém: Google Android 11
fotoaparát: 64MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
69 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Jsou herní mobily podobný „nesmysl“ jako herní notebooky? Pokud máte podobný názor, je Lenovo Legion Duel 2 zřejmě jediný herní telefon současnosti, který vás může přesvědčit o opaku. A to proto, že se telefon bude prodávat i v Evropě. Expanzi do Česka sice přímo potvrzenou nemáme, Lenovo však na svých stránkách neuvádí, že by byla evropská dostupnost omezena na vybrané trhy.

Základní varianta 12/256 GB bez druhé nabíječky bude startovat na 799 eurech vč. DPH (cca 20 600 Kč), vybavenější verze 16/512 GB má stát 999 EUR, tj. necelých 26 tisíc korun. Prodeje budou na starém kontinentu spuštěny v průběhu května.

Zdroj Lenovo

Diskuze (1) Další článek: LG se zavázalo k až tříleté softwarové podpoře u svých posledních smartphonů

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , , , , , , , , , Lenovo Legion Duel 2, Lenovo Legion Duel, Útroba, Ovladač, Větráček, DOS, Evropa, Ventil,