Vyhraje Oppo závod o první rolovací mobil? Finální produkt je blízko

Zatímco rok 2020 můžeme považovat za ostrý start smartphonů s ohebným displejem, rok 2021 bude patřit zařízení s displejem rolovacím. Alespoň prototyp oznámilo LG a TCL, možná je ale s finálním produktem nakonec předběhne ještě jiný výrobce.

Čínské Oppo představilo poprvé svůj projekt Oppo X 2021 na technologické konferenci Inno Day v listopadu loňského roku. Viděli jsme ale hlavně rendery a produktové náhledy. Nyní se ovšem funkční prototyp dostává do rukou prvních videobloggerů, a to dokonce v Evropě.

Klepněte pro větší obrázek

Oppo X 2021 už si mohl vyzkoušet Francouz Brandon Le Proktor z portálu Frandroid a také německý blog All Round PC. Oba zařízení vyzkoušeli v akci včetně vysouvání a zasouvání rolovacího displeje. Prototyp fungoval v podstatě bez větších komplikací a vypadá to, že Oppo jej brzy bude moci uvést na trh v podobě komerčního produktu. Předběhne tato čínská firma krajany TCL a korejské LG?

Video od Brandon Le Proktor:

Video od All Round PC:

Via: XDA Developers

Diskuze (17) Další článek: Zatím jen jako koncept. Samsung chystá brýle Glasses Lite pro rozšířenou realitu

Témata článku: Oppo, , , , , , Mobil, F +, Displej, Pro +, Developers, Oppo X, Evropa, Finální produkt, Rollable, Produkt, Inna Day,