Výměna už nebude jedinou cestou. Apple zavádí nové možnosti oprav u iPhonu 12

Apple v polovině února zavedl nový technologický postup, který umožní v případě poškození iPhonu 12 a iPhonu 12 mini nahradit poškozené součástky za nové, takže nebude třeba výměna celého zařízení „kus za kus“. Nový systém s označením „iPhone Rear System“ umožní Applu na telefonu vyměnit základní desku, snímače Face ID či zadní sklo. Až dosud dokázal Apple tento problém řešit jen výměnou za zcela nové zařízení.

Podmínkou provedení výměny vadných či poškozených součástí je funkční displej a nepoškozený zadní fotoaparát, k nimž Apple nové součástky bez problému „přilepí“. Pokud by však byly poškozeny fotoaparáty, Apple musí i tak vyměnit telefon za zcela nový. Displej touto „zadní“ metodou vyměnit nelze, jenže jeho výměnu zvládá výrobce již delší dobu odlišným způsobem. Apple si od nového postupu slibuje rychlejší vyřízení záručních a pozáručních oprav, část z nich navíc bude moci být provedena přímo v obchodě bez nutného odeslání telefonu do servisního střediska. 

Apple dodává, že nová metoda servisního zásahu bude k dispozici ve všech zemích, kde se prodává iPhone 12 mini a iPhone 12. Pro iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max však výše zmíněný postup, alespoň v současné době, použít nelze. 

Intro video k iPhonu 12:

Zdroj macrumours via 9to5mac

Diskuze (6) Další článek: Garmin Enduro jsou hodinky s rekordní výdrží. Ani tady se to neobešlo bez kompromisů…

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 128GB, Apple iPhone 12 256GB, Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12 mini 128GB, Apple iPhone 12 mini 256GB, Výměna, Macrumours, Mini iPhone, Nová možnost, Telefon, Nová metoda, Jediná cesta, Oprava,