Vyzkoušeli jsme Dynamic Island pro Android. Je univerzální a „pasuje“ na libovolný telefon

Jednou z nejvýraznějších novinek nových iPhonů 14 Pro a 14 Pro Max se stal Dynamic Island. Tento nenápadný ostrůvek, který je vytvořen softwarově a mění svou velikost i podobu podle konkrétních aplikací, je jednak velice praktickou vychytávkou, ale hlavně šikovným zamaskováním průstřelu displeje v telefonu. Bylo tedy jen otázkou času, než se dostane i jinam.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dynamic Island na Androidu si lze libovolně přizpůsobit tak, aby seděl na libovolný telefon.

Již po pár dnech jsme mohli vidět variantu od Xiaomi v rámci prostředí MIUI. Jen chvíli po něm se touto funkcí začalo zabývat i Realme, které se na sociálních sítích začalo vyptávat fanoušků, zda by takový prvek v systému uvítali. Nyní se však dočkají všichni. Do obchodu Google Play dorazila aplikace zvaná DynamicSpot, která funkci Dynamic Island přináší na všechny Androidy.


Nejoblíbenější smartphony

Apple iPhone 15 Pro 128GB Apple iPhone 15 Pro 128GB
nabízí 90 obchodů za ceny od 25 390 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 13 128GB Apple iPhone 13 128GB
nabízí 84 obchodů za ceny od 14 122 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB
nabízí 68 obchodů za ceny od 7 062 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 128GB Apple iPhone 15 128GB
nabízí 88 obchodů za ceny od 19 410 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené smartphony


Zatím jde o aplikaci s předběžným přístupem, nicméně finální verze přijde již brzy včetně některých pokročilých funkcí, které budou jen za poplatek. Dobrou zprávou je, že i vzhledem k pestrosti telefonů s Androidem, je ostrůvek naprosto univerzální a můžete si ho napozicovat přesně podle pixelů na libovolné místo na displeji. Ať už tedy na telefonu máte průstřel nebo výřez kdekoliv, můžete si na obrazovce ostrůvek přizpůsobit.

Podobně jako u Applu, ale za poplatek

Ostrůvek funguje jednak k vylepšení multitaskingu. Přítomny v něm jsou některé aplikace nebo notifikace. Rychle zde vidíte i ikonu s jednoduchým náhledem, dlouhým podržením se okno podobně jako na iPhonu rozšíří do většího okna notifikace. Kliknutím pak danou aplikaci snadno otevřete. Okno může obsahovat i některá akční tlačítka, jako je například pauzování či přepínání skladeb u hudebního přehrávače.

Výhodou proti řešení od Applu je, že si můžete nastavit, pro které aplikace bude ostrůvek fungovat a budou se v něm zobrazovat. Ostrůvek dokáže zobrazovat i některé stavové informace, jako je signalizace nabíjení, oznámení plného nabití nebo slabou baterii. Aplikaci můžete zdarma stahovat z obchodu Google Play.

Takto Apple představil Dynamic Island:

Diskuze (91) Další článek: Hologramy přichází. Mobilní operátoři je chtějí využívat ke komunikaci místo běžných hovorů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , Telefon, Island, Okno, Ostrůvek, Aplikace, Obchod,